Prajitura cu visine

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 2 Iul 2010 | 3589 vizualizari

 

sursa:oana

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine
  • o cescuta cu zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar pudra
  • 6 linguri cu faina
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • zahar pudra pentru decor si cateva visine cu codit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Mai intai spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar. Trebuie sa le lasam asa cateva ore pana se indulcesc putin, se topeste zaharul si se formeaza un sirop.


Se incinge cuptorul.


Se scurge sucul de la visine.Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura. Se adauga apoi faina, lingura cu lingura, amestecand compozitia cu o lingura de lemn, de jos in sus.Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca foarte incet cu lingura de lemn, de jos in sus, pana cand se incorporeaza bine si se obtine un aluat pufos.Se separa jumatate din compozitie in care se adauga cacao si esenta de rom. Se amesteca incet, de jos in sus.


Intr-o tava de 20x30 cm se pune hartie de copt, se adauga compozitia alba, apoi compozitia cu cacao, iar deasupra visinele scurse bine de sirop(mie mi s-au lasat toate la fund asa ca va sfatuiesc sa le tavaliti prin faina)


Se lasa la cuptor, la foc mic, 20-30 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie prajitura si se pudreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Ina 1

02.07.2010, 20:12

mihaelar63 1

02.07.2010, 23:05

o bucatica si eu va rog

Pasiune pentru bucatarie 1

02.07.2010, 23:23

trimit cate o bucatica la fiecare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Greta Garbo"