Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei

de mirela0911 in Prajituri, 22 Feb 2015 | 34239 vizualizari

 

Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei
O prajitura care era nelipsita la sarbatori, cand eram copii. Zilele trecute a primit fiica-mea la gradi gustare pentru acasa o bucata de prajitura Kati si mi s-a facut o poftaaa si am zis ca trebuie neaparat sa o fac. Si am facut, si ce s-a mai mancat!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei :

Pt. 3 foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g untura
  • 3 galbenusuri
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 1/2 lgt amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 5 lg smantana

Pt. crema:

  • 1 foaie sfaramata
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar cu aroma de rom
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg gem de visine
  • 50 ml esenta de rom

Spuma:

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • ciocolata amaruie rasa
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei:

Cum se prepara Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei :

Foile: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untura, coaja rasa de lamaie, amoniacul stins, gălbenușurile si smantana. Se amesteca ingredientele apoi se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta pana obtinem un aluat omogen si care nu se lipeste de degete. Se imparte in 3 parti egale. Se coc foile pe dosul unei tavi tapetate cu putina faina la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Lasam foile sa se raceasca.

Crema: Cea mai nereusita foaie se zdrobeste si se pune in cei 150 ml lapte amestecat cu zaharul cu aroma de rom. Se lasa sa absoarba bine laptele. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Se pune putin cate putin din foaia zdrobita si imbibata cu lapte peste crema de unt amestecand usor. La final se adauga cacaoa, gemul de visine si esenta de rom. Se omogenizeaza.

Se ia o foaie, se aseaza pe un platou si se unge cu toata crema. Se aseaza a doua foaie dupa care se pune intr-o punga si se da la rece. 

Spuma: Se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se continua pe baie de aburi pana incepe sa se ingroase putin spuma. Se ia de pe aburi si se intinde peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata amaruie. Se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

Inca o prajitura gustoasa pe care mama mea o facea foarte des este reteta de Prajitura cu foaie zdrobita, la fel ca si Prajitura Alba ca Zapada

Va recomandam sa incercati si reteta de Prajitura Kinder Bueno

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem acrisor.

2

Esenta de rom se poate adauga in cantitate mai mare sau mai mica in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Panacris 1

23.02.2015, 18:41

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:30

Rahela Velicu 1

10.08.2017, 15:56

In week-end vreau sa incerc, am mancat la cineva si mi-a placut tare mult.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie zdrobita