Prajitura Mena

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2016 | 6277 vizualizari

 

Sa va zic, a fost belea prajitura asta la Paltinis...garantez ca e reteta Menei, ca ne-am conversat telefonic ca sa obtin reteta.Pentru asta sunt sigura ca e a Menei, inca am dubii cu cornuletele, trebuie sa facem o adunare si sa stabilim enigma cornuletelor, un lucru e sigur, reteta era a lui Padre......=)))))))))))))))
Si uite asa mi-am rasfatat nevasta Vali....''Ziua cand imi rasfat nevasta''....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • cca 6-7 g praf de cop stins cu otet
  • Gem de prune
  • 210 g zahar
  • 4 oua
  • 210 g nuca macinata
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mena:

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 24/32 cm.


Margarina la temperatura camerei o amestecam cu zaharul si oul, adaugam praful de copt stins cu otet si la final incorporam faina cernuta. Aceasta compozitie o intindem in tava, peste intindem un stat de gem de prune. Intr-un castron punem ouale si zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam nuca macinata. Compozitia obtinuta o turnam in tava peste gem, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Bagam tava si micsoram putin focul , este gata cand incepe sa se rumeneasca partea de deasupra. Se scoate din cuptor se lasa la racit si apoi se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:15

Eu totusi cred ca ai vorbit cu Ancuta )

Panacris 1

30.09.2016, 20:51

andipanda 1

17.10.2016, 21:41

Da,am bagat-o in colectie.Raport pret-calitate excelent.Ca un moft,a doua oara o sa maresc putin cant.de nuci.Multumim.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu carne si ardei