Prajitura Mena

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2016 | 6584 vizualizari

 

Sa va zic, a fost belea prajitura asta la Paltinis...garantez ca e reteta Menei, ca ne-am conversat telefonic ca sa obtin reteta.Pentru asta sunt sigura ca e a Menei, inca am dubii cu cornuletele, trebuie sa facem o adunare si sa stabilim enigma cornuletelor, un lucru e sigur, reteta era a lui Padre......=)))))))))))))))
Si uite asa mi-am rasfatat nevasta Vali....''Ziua cand imi rasfat nevasta''....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • cca 6-7 g praf de cop stins cu otet
  • Gem de prune
  • 210 g zahar
  • 4 oua
  • 210 g nuca macinata
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mena:

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 24/32 cm.


Margarina la temperatura camerei o amestecam cu zaharul si oul, adaugam praful de copt stins cu otet si la final incorporam faina cernuta. Aceasta compozitie o intindem in tava, peste intindem un stat de gem de prune. Intr-un castron punem ouale si zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam nuca macinata. Compozitia obtinuta o turnam in tava peste gem, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Bagam tava si micsoram putin focul , este gata cand incepe sa se rumeneasca partea de deasupra. Se scoate din cuptor se lasa la racit si apoi se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:15

Eu totusi cred ca ai vorbit cu Ancuta )

Panacris 1

30.09.2016, 20:51

andipanda 1

17.10.2016, 21:41

Da,am bagat-o in colectie.Raport pret-calitate excelent.Ca un moft,a doua oara o sa maresc putin cant.de nuci.Multumim.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu carne si ardei