Prajitura pentru Mos Nicolae

de Valclaudia in Prajituri, 6 Dec 2015 | 1733 vizualizari

 

desigur si pentru Mos Craciun ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua de casa
  • un praf de sare de Himalaya
  • 6 linduri zahar brun
  • 8 linguri faina proaspat cernuta
  • 6 linguri apa minerala
  • un praf pudra turmeric
  • 1/2 plic praf de copt

Siropul:

  • 4 linguri zahar brun
  • 100 ml apa plata
  • 1 fiola esenta de vanilie

Crema de biscuiti:

  • 500 gr. biscuiti populari
  • 200 gr. unt topit
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 100 gr. alune de padure zdrobite

Crema de ciocolata:

  • 400 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 1 plic gelatina hidratata in 50 ml apa plata rece

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata alba topita in 3 linguri frisca lichida

Decor:

  • 80 ml frisca lichida
  • bombonele din zahar
  • litere din ciocolata de la Dr.Oetker
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pentru Mos Nicolae:

Preparam mai intai siropul:


-punem zaharul brun intr-un ibric impreuna cu apa plata si aducem lichidul la punctul de fierbere.Adaugam esenta de vanilie, oprim focul si lasam la racit.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Separam ouale, batem spuma albusurile cu sarea.


Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.


Adaugam pudra turmeric, praful de copt si apa minerala.


Incorporam spuma de albusuri si faina proaspat cernuta, cu grija ,sa mu se lase spuma de albusri.


Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam compozitia in tava, nivelam si dam tava la cuptor pentru 30 minute (170 grade).


Facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor si lasam blatul la racit.


Dupa ce s-a racit insiropam blatul si il lasam tot in tava.


Crema de biscuiti o preparam astfel:


-zdroim biscuitii la robot, adaugam untul topit, esenta de rom, pudra de roscove si alunele de padure zdrobite.


Peste blatul din tava intindem crema de biscuiti.


Crema de ciocolata se prepara dupa cum urmeaza:


-punem intr-o craticioara bucatile de ciocolata, adaugam 150 ml frisca lichida, aducem lichidul la punctul de fierbere si amestecam pana se topeste ciocolata complet.


-lasam crema la racit, o dam apoi la rece pentru 1 ora.


-in crema racita incorporam gelatina ( hidratata mai intai in 50 ml apa plata si lichefiata apoi 20 secunde la microunde), apoi frisca lichida;


-mixam la viteza mare pana obtinem consistenta dorita pentru crema.


Peste crema de biscuiti adaugam crema de ciocolata. Nivelam si dam tava la frigider pentru o ora, pana se intarestee crema de ciocolata.


Scoatem prajitura din cuptor, o portionam si o decoram apoi dupa inspiratie cu glazura de ciocolata alba, bombonele din zahar, frisca batuta si litere de ciocolata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pentru Mos Nicolae" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Catalina L 1

07.12.2015, 14:06

frumoasa...cred c-a venit mosul

miki_a 1

07.12.2015, 14:56

Lingurita ma imbie la o degustare! tare buna si frumoasa!

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 13:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita cu nuca de cocos