Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi

de Valclaudia in Prajituri, 4 Sep 2015 | 2720 vizualizari

 

Nu e prea aspectuasa dar va asigur ca e un desert racoritor pentru acest inceput de toamna calda....

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua
  • 5 linguri indulcitor lichid
  • 5 linguri apa minerala
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare de Himalaya
  • 7 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2 linguri zahar brun

Crema:

  • 500 g ricotta
  • 1 consterva compot de litchi
  • 2 iaurturi mici cu fructe de padure
  • 1 plic gelatina alimentara
  • 50 ml apa rece
  • 2-3 linguri indulcitor lichid

Decor:

  • inimioare roz din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi:

Separam ouale, preincalzim cuptorul la 185 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu praful de copt si indulcitorul lichid pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cele cinci linguri de apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute si faina cernuta. La aceasta operatie ne ajutam de o spatula din silicon sau de o lingura din lemn.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam amestecul in tava, nivelam si presaram semintele de canepa si zaharul brun, apoi dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce-am copt blatul il lasam la racit in tava, apoi il insiropam cu siropul de la compotul de litchi.

Fructele de litchi se mixeaza la robot pana obtinem un piure.

Gelatina se pune la hidratat in 50ml apa rece pentru 10 minute, apoi se topeste pe baie de aburi.

Mixam ricotta cu iaurtul de fructe si piureul de litchi. Adaugam indulcitorul si gelatina lichida (la temperatura camerei).

Acest amestec se toarna peste blatul insiropat din tava, se niveleaza si se da la rece pana a doua zi.

La servire portionam si decoram cu inimioare de zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata, cu visine din compot