Prajitura Tosca

de Kamelia92 in Prajituri, 24 Aug 2013 | 1958 vizualizari

 

Mi-a plăcut enorm rețeta :):) dar fiind ca nu prea iubesc ai mei cocosul,am adaptat rețeta in privința asta, dar si in dorința de a o simplifica, dar a-i păstra gustul extraordinar :):)

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g mac
  • 3 linguri pline de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lamaie
  • PENTRU CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri de amidon de cartofi
  • 230 ml lapte
  • 200 g unt
  • ALTE INGREDIENTE:
  • o crească cafea indulcita
  • 200 g biscuiti de orice forma
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Începem cu blatul. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca pana se formează o bezea lucioasa. Se adauga macul, iar apoi praful de copt stins in seama de lămâie. Compozitia se pune intr-o tava si se coace la 180 grade făcând testul scobitorii sau pana se rumeneste deasupra.


Cat se face blatul, galbenusurile se bat cu 6 linguri de zahăr pana capătă o nuanta albicioasa. Se adaugă amidonul si se amesteca cu mixerul la viteza medie. După ce adăugam laptele rece punem compozitia la foc mic si mestecam incontinuu pana compozitia se îngroasa. Dupa ce e gata, o racim si adăugam untul bătut spuma cu 2 linguri de zahar.


Blatul se taie atent pe orizontala in 2 fasii si se ung ambele cu crema obtinuta. Pe al doilea strat de crema aranjam atent biscuitii pe care ulterior ii stropim cu cafea.


La foc mediu topim cele 50 g de unt, adăugam frisca si apoi ciocolata si mestecam pana la fierbere si omogenizare. Lăsăm crema la racit si cand se face de consistenta unei smantani,o turnam peste biscuiti. Lăsam prajitura pe noapte la frigider si e gata :):):)


e extra-buuuuuuna :):):) va recomand :):):)

 

TIPS-URI

1

Pentru a topi ciocolata pentru glazura mai ușor,eu am dat-o prin razatoare.

2

Crema mea nu a fost deodată destul de tare si am ținut-o un pic la frigider, cca jumătate de ora ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Kamelia92 1

25.08.2013, 15:31

Merci mult,fetele..încerc sa adaptez tot ce îmi place..nu vreau sa copii gospodinele bucatarasului, ci sa învăț de la ele

mirela0911 1

25.08.2013, 18:28

foarte buna!

Aurelia 07_07 1

25.08.2013, 19:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!