Praz cu masline

de silvi0ara in Mancaruri de post, 16 Feb 2010 | 2335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 fire de praz
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 20-25 de masline
  • Sare dupa gust
  • ½ pahar de vin alb
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 pahar apa
  • 1 felie de lamaie
  • 1 legatura patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline:

Se curata mai intai prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati,dar numai partea alba.Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza pe foc,cand s- incins se pune prazul si se lasa sa se rumeneasca putin,dar atentie sa nu se arda.


Cand s-a rumenit se adauga apa,vinul,maslinele si feliuta de lamaie.


Se lasa mancarea sa fiarba,dar sa nu scada prea mult,se adauga pasta de tomate si zaharul.Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si se adauga patrunjelul proaspat tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Sylvia 1

16.02.2010, 21:18

Al auzit de reteta asta dar nu am vazut cum arata finalul, imi place

Bucataras 1

17.02.2010, 01:34

este o mincarica excelenta, iar prazul un aliment foarte sanatos (bun diuretic)

mamidesara 1

28.02.2010, 15:53

si eu fac felul acesta, dar ingros putin sosul cu o lingurita de faina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tocanita siciliana de vinete