Praz cu masline

de alilianaa in Mancaruri de post, 20 Dec 2013 | 1483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 fire de praz
  • un morcov mic
  • o mana de masline Kalamata
  • 2 foi dafin
  • 5 boabe piper
  • 3 linguri pasta de rosii de casa
  • sare dupa gust
  • o jumatate ceasca apa cu jumatate ceasca vin alb sec
  • 30 ml ulei
  • cateva fire de marar verde.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline:

Prazul se curata, se spala, se portioneaza. Morcovul se curata, spala si se da pe razatoarea mare. Se pune uleiul la incins. Se pune morcovul ras, cand se mai inmoaie se adauga si prazul si se lasa impreuna cca 5 minute. Paralel maslinele se pun la fiert 3 minute in apa clocotita. Cand acestea sunt gata se adauga peste praz. Se potriveste de sare. Se adauga piper si floile de dafin, se amesteca usor. Se adauga apa si vinul si se lasa sa fiarba cca 10 min. ( max). La final se adauga pasta de rosii, se mai lasa 3 minute si se pune marar verde.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

20.12.2013, 21:06

xana 1

20.12.2013, 22:04

alilianaa 1

21.12.2013, 08:20

Rocsi, Xana, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Fasole făcăluită fără prăjeală