Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman

de Sylvia in Pui, 11 Feb 2010 | 5326 vizualizari

 

Este o reteta delicioasa si usor de preparat, se arunca toate ingredientele in vasul roman ( este vasul de ceramica portocalie, daca nu il aveti in casa se poate face foarte bine in vas de Yena) se lasa 45 de minute o ora maxim si gata pranzul.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 bucati de pui eu am pus 3 pulpe intregi taiate si 2 aripoare, ( pentru 4 persoane decupez si pun un pui intreg fara spate care il pastrez pentru supe ) 
  • de 6-8 cartofi medii curatati si lasati intregi,
  • de 6 ciuperci champinion (cat mai mici este bine eu nu am gasit foarte mici acum ) lasate intregi, 
  • o crenguta de telina cu tulpina taiata marunt,
  • 150 ml apa,
  • 3 linguri ulei masline,
  • o lingura pasta de ardei,
  • putina pasta de ardei iute,
  • o lingura amestec de legume( vegeta mea naturala) ,
  • putina boia,
  • piper boabe sau macinat, 
  • o crenguta mica de cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman:

   Punem amestecate toate ingredientele in vasul roman, presaram peste ele telina taiata si punem crenguta de cimbru si boabele de piper si putina sare si boia .

  Separat intr-un bol preparam apa cu uleiul , amestecul  de legume, pasta de  ardei dulce si picanta,  putina sare, piper si boia si o turnam peste ingredientele din vas.

  Se acopera si se pune la cuptor la temperatura maxima, lasam minim 30 de minute acoperit dupa care scoatemm vasul si luam capacul. Daca vrem sa dam sosului putina consistenta punem o lingurita de faina sau amidon amestecat cu 2 linguri de apa peste el si dam inca 15-20 de minute la cuptor la temperatura medie sa scada fara sa se rumeneasca foarte tare.  Este pe cat de usor de preparat pe atat de gustos, amestecul de cartofi cu ciuperci da sosului un gust aparte.  Am servit astazi cu muraturi,  ardei cu varza din  productia proprie super gustosi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Adinacarla 1

12.02.2010, 14:41

ma inscriu si eu la o portie si trec si reteta la favorite s-o prestez cat mai curand sa nu se plictiseasca vasul roman singur in dulap

Sylvia 1

12.02.2010, 20:23

Adinacarla al meu nu are timp sa se odihneasca ca il folosesc la tot ce fac in cuptor

Adinacarla 1

12.02.2010, 23:49

sigur de acum nu se va mai prea odihnii nici vasul meu ca voi pune in practica retetele tale

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V