Pui Szechuan

de lia maria in Pui, 30 Iun 2010 | 6384 vizualizari

 

Se spune despre acest preparat, ca este unul din cele mai solicitate retete culinare in restaurantele cu specific chinezesc.

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri ulei de alune (sau de masline)
  • 3 ardei iuti
  • 100g usturoi
  • 250g morcovi
  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 200ml apa
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 3 linguri sos de soia
  • 4 linguri sos Worcester
  • 2 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Szechuan:

Taiem carnea in bucati de 2-3 cm. Ardeii iuti ii taiem marunt, dupa ce am indepartat semintele. Usturoiul il tocam. Morcovii curatati, ii taiem bastonase , ceapa o taiem rondele.



Punem uleiul la incins, adaugam ardeii iuti, morcovii si puiul. Lasam la foc mic, sub capac, cam 20’, pana cand puiul este aproape gata, adaugam ceapa si usturoiul. Mai lasam cam 10’, pana cand puiul si morcovii sunt complet facuti .



Intr-un bol, amestecam apa cu cele doua sosuri, amidonul si zaharul apoi turnam peste mancare. Amestecam incontinuu pana se ingroasa sosul (3-4’) si mancarea este gata.



Eu am sevit de aceasta data cu paste Rollton, preparate dupa instructiunile de pe ambalaj.



Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

se serveste dupa preferinta: simpla,cu orez ori cu paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Szechuan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

nadina73 1

04.07.2010, 22:33

si mie imi place mancarea chinezeasca foarte mult super bun nota 10

andreyya84 1

15.10.2010, 20:16

Complimentele mele! Am facut si eu si desi nu am avut sos Worcester am inlocuit cu unul de la Uncle Ben's si a iesit nemaipomenit! Am servit cu paste de orez chinezesti..din alea subtirele. Multumim mult pt minunata reteta, Si noi suntem foarte pasionati de bucataria chinezeasca si incercam de ceva vreme sa aflam reteta pt supa acra-picanta. o stie cineva cumva?
Cu drag

babi5 1

16.12.2014, 11:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga