Pui Tikka Masala

de alice_ciobanu in Pui, 10 Apr 2012 | 5305 vizualizari

 

Aveam o masa de facut cu citiva invitati de soi, astfel incat mi-am zis: "bai frate! e musai sa ii surprinzi, putintel". Asta intrucat i-am obisnuit cu cateva preparate mai "altfel" la mesele precedente... so, ....nu puteam cobora stacheta, nu-i asa?
Astfel ca rasfoind Meniul Perfect (multumesc R.) am ales de acolo doua retete fabuloase pentru seara cu pricina. O Spata de porc la cuptor si niste cartofi cu rozmarin (recipe soon! :D) si un Pui Tikka masala care mi-a facut cu ochiul acompaniat de un parfumat orez cu sofran si anason. Mmmm...ce de-a miresme mi-am zis eu. A... si am mai facut si un Tort Alb, asta asa ca un deliciu de final, bonus la bonus :)
Dar fratilor va spun cinstit: de puiul asta m-am indragostit! Totalmente si iremediabil! Vi-l prezint si voua in randurile de mai jos. Asa ca luati un pix si-o coala alba si notati. E de musai si de neintarziata facere si prefacere in bucatarioarele voastre. So, let's go!

 

INGREDIENTE

  • pentru puiul tikka masala
  • 2 bucati de piept de pui mare, fara piele si os, taiate bucati potrivite
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei chili verzi, fara seminte
  • 2 bucatele ghimbir ras sau in lipsa 2 lingurite ghimbir pudra
  • 4 catei de usturoi curatati si pisati
  • 1/2 ligurita pudra de chilli
  • 1 lingurita seminte coriandru pisate
  • 2 lingurite de garam masala
  • 1 lingura zahar brun
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • 400 gr rosii taiate marunt
  • 2 lingurite curry
  • un pahar mic de iaurt
  • o mana de coriandru sau patrunjel tocat
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • ulei de nuca / arahide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tikka Masala:

Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de nuca/arahide si adauga ceapa taiata julien. Caleste-o cateva minute pana ce devine moale si aurie. Adauga ardeii curatati de seminte si tocati marunt, ghimbirul ras (sau pudra) usturoiul curatat si pisat, semintele de coriandru pisate (in mojarul de granit, 10x my love!). Amesteca cu grija si cu bagare de seama si lasa putin la foc foarte mic 2-3 minute. Ai grija sa mai amesteci din cand in cand in tigaie. Altfel....te-ai lins pe bot!


Adauga peste, pudra de chilli, garam masala, zaharul (musai brun, altfel n-are fason!) adauga sare de mare si piper tocmai rasnit, gusta bine, minuneaza-te si lasa totul inca 1-2 minute amestecand asiduu, cu simt de raspundere.


Pune in tigaie pasta de rosii si rosiile tocate, lasand totul pe foc sa mai bolboroseasca vreo cateva minute. Nu stiu exact cate minute....cam cat ai timp rapid de-un smoke in balcon (no coffee, ca nu e timp :D). Trage tigaie de pe foc, pune tot acest amestec senzational intr-un blendar si da-i doua ture bune pana la omogenizare completa.


Sterge bine tigaia folosita mai sus, adauga iarasi putin ulei de nuca/arahide si cand e incins pune pieptul de pui. Pardon! mai inainte taie-l in bucati potrivite. Asa, adauga-le si prajeste-le pe toate partile, pana ce se rumeneste usor. Adauga peste, chiar la ultima tura de prajit, putina sare de mare si piper. Cand e numai bun (de halit) rumenit toarna peste sosul din blender si adauga praful de curry. Lasa sa fiarma la foc mic 10 minute. Pune iaurtul si coriandrul / patrunjelul tocat.


Serveste-l cald cu garnitura de orez.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adry88 1

11.04.2012, 10:40

un mare deliciu

Armando 1

11.04.2012, 16:34

s-ar putea sa ne convinga ,noua ne plce mult puiul

iri_iri 1

11.04.2012, 20:05

daca are piept de pui stiu ca e super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui "Tikka Masala"