Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir

de Veronica22 in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2013 | 2540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de caprioara dezosata
  • Sare,piper macinat,
  • piper rosu boabe ,
  • boia dulce,
  • cimbru maruntit,
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 pahar apa
  • 4- 5catei de usturoi taiat felii

Sos de usturoi:

  • 1 capatana usturoi
  • 2-3 cm ghimbir
  • 50 ml ulei
  • 100 gr smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir:

Carnea de caprioara am desfacut-o de pe os,am spalat-o bine,am lasat-o in apa rece cam 3 ore,dupa care am scos-o,am sters-o cu un servet uscat si am condimentat-o bine.

Am asezat carnea in tava in care am pus putin ulei si un pahar de apa,feliile de usturoi si boabele de piper rosu.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus la cuptor la foc mediu cam o ora.Am desfacut apoi putin folia,am turnat si vinul cu care am lasat inca o jumatate de ora,dupa care am scos folia si am lasat 15 min sa se rumeneasca putin pe deasupra.

Sosul de usturoi:

Usturoiul se curata si se pune in blender,ghimbirul curatat si martuntit cu cutitul se pune si el in blender. Se maruntesc bine,adaugam putina sare si uleiul si mai amestecam bine in blender pana se obtine o pasta ca si o maioneza.

Amestecul se pune intr-un bol si se amesteca cu smantana.

Desi usturoiul si ghimbirul sunt amandoua plante cu gust puternic,se completeaza foarte bine si sosul obtinut este deosebit de bun si nu mai are acea tarie a usturoiului in gust si miros.

Am servit friptura cu garnitura de piure de cartofi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

26.02.2013, 19:07

Veronica22 1

26.02.2013, 20:59

Este o carne foarte gustoasa,iar daca caprioara e tanara,carnea este frageda,nu mai trebuie tinuta la marinat.
Ma bucur ca va place

Panacris 1

28.02.2013, 08:17

Ei, căprioară încă nu am mâncat! dar niciodată nu-i prea târziu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!