Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir

de Veronica22 in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2013 | 2923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de caprioara dezosata
  • Sare,piper macinat,
  • piper rosu boabe ,
  • boia dulce,
  • cimbru maruntit,
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 pahar apa
  • 4- 5catei de usturoi taiat felii

Sos de usturoi:

  • 1 capatana usturoi
  • 2-3 cm ghimbir
  • 50 ml ulei
  • 100 gr smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir:

Carnea de caprioara am desfacut-o de pe os,am spalat-o bine,am lasat-o in apa rece cam 3 ore,dupa care am scos-o,am sters-o cu un servet uscat si am condimentat-o bine.

Am asezat carnea in tava in care am pus putin ulei si un pahar de apa,feliile de usturoi si boabele de piper rosu.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus la cuptor la foc mediu cam o ora.Am desfacut apoi putin folia,am turnat si vinul cu care am lasat inca o jumatate de ora,dupa care am scos folia si am lasat 15 min sa se rumeneasca putin pe deasupra.

Sosul de usturoi:

Usturoiul se curata si se pune in blender,ghimbirul curatat si martuntit cu cutitul se pune si el in blender. Se maruntesc bine,adaugam putina sare si uleiul si mai amestecam bine in blender pana se obtine o pasta ca si o maioneza.

Amestecul se pune intr-un bol si se amesteca cu smantana.

Desi usturoiul si ghimbirul sunt amandoua plante cu gust puternic,se completeaza foarte bine si sosul obtinut este deosebit de bun si nu mai are acea tarie a usturoiului in gust si miros.

Am servit friptura cu garnitura de piure de cartofi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adry88 1

26.02.2013, 19:07

Veronica22 1

26.02.2013, 20:59

Este o carne foarte gustoasa,iar daca caprioara e tanara,carnea este frageda,nu mai trebuie tinuta la marinat.
Ma bucur ca va place

Panacris 1

28.02.2013, 08:17

Ei, căprioară încă nu am mâncat! dar niciodată nu-i prea târziu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui Teriyaki