Pulpa de porc prefiarta, pe pat de legume, la cuptor

de Andra_Constantinescu in Porc, 20 Mar 2016 | 3787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc;
  • 1,5 l apa;
  • sare;
  • cateva boabe de piper negru;
  • doua foi de dafin;
  • 300 g ciuperci de padure congelate;
  • 6 cartofi;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • o tija de apio;
  • un ardei gras;
  • putin maghiran uscat;
  • putin busuioc uscat;
  • o lingurita si jumatate de boia de ardei dulce;
  • putin piper negru macinat;
  • 3-4 linguri ulei.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc prefiarta, pe pat de legume, la cuptor:

Pulpa de porc se spala si se fierbe pana se patrunde bine in 1,5 l apa cu putina sare, cateva boabe de piper negru si doua foi de dafin, apoi se scoate din apa si se lasa sa se raceasca.

Ciupercile de padure se taie in bucati mari.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in sferturi.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Tija de apio se spala si se taie rondele.

Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie fasii groase.

Se pun ciupercile si legumele intr-un castron si se amesteca cu putin maghiran uscat, putin busuioc uscat, o lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper macinat. 

Carnea se feliaza.

Se unge o tava cu 3-4 linguri de ulei, se aseaza legumele si ciupercile, apoi se adauga carnea feliata (pe care se presara putina sare si o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce) si o cana din supa in care a fiert carnea. Se acopera tava cu o hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand carnea si legumele se patrund bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc prefiarta, pe pat de legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc impanata cu piept de porc, la cuptor