Racitura combinata de pui si de porc

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 19 Apr 2015 | 3867 vizualizari

 

N-am mancat racitura de vreo 14 ani....adica de cand sunt in Franta. Vazand retetele voastre mi s-a facut mare pofta. Asa ca de Paste m-am dus la "boucher-ul" francez si am cumparat 2 picioare de porc albe si frumoase :) Francezii sunt si ei mari consumatori de "pieds de porc en gelée" - racitura ca a noastra .... Buna mi-a mai iesit si de loc grasa. ...

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui
  • 2 picioare de porc taiate in 4
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa intreaga
  • 3-4 catei de usturoi
  • dafin, sare, piper
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura combinata de pui si de porc:

Se curata ceapa si morcovii.

Spalam carnea, o punem in oala sub presiune.

Adaugam ceapa si morcovii, frunza de dafin, 2 linguri de sare si piper. Acoperim cu apa si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba lasam 35 de minute. Nu deschidem vasul imediat, lasam sa iasa aburul singur.

Deschidem capacul, scoatem carnea si o lasam sa se raceasca.

Intre timp scoatem ceapa si morcovii.

Pastram morcovii, ii taiem in rondele.

Curatam usturoiul, il pisam si-l adaugam in zeama.

Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.

Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea iar zeama a iesit foarte clara.

Curatam carnea de pe oase si o portionam.

Incepem sa ornam formele.

Pe fundul fiecarei formei am pus rondele de morcov si frunze de patrunjel.

Adaugam un pic de zeama, punem un strat de carne adaugam zeama, iar apoi decoram cu morcov si patrunjel.


Acoperim bine cu zeama.

Pentru formele mai adanci ca forma de chec am pus 2 straturi de carne alternand cu legumele.

Dam la frigider cand sunt complet racite.

E bine de lasat toata noaptea, ale mele erau inchegate dupa 3-4 ore.

Cand servim le scoatem din forme.


Servim cu paine sau mamaliguta calda , cu o salata sau cu castraveciori.

Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura combinata de pui si de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Catalina L 1

19.04.2015, 18:03

Rocsi 1

19.04.2015, 19:55

Si noi tot combinata facem de ceva timp

Geanina87 1

19.04.2015, 21:11

Place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de pui cu masline
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui învelit în cașcaval, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

ieri la 22:03

Chiftelute din carne la cuptor

ieri la 21:15

Minestrone la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

ieri la 12:11

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor