Racitura combinata de pui si de porc

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 19 Apr 2015 | 8886 vizualizari

 

N-am mancat racitura de vreo 14 ani....adica de cand sunt in Franta. Vazand retetele voastre mi s-a facut mare pofta. Asa ca de Paste m-am dus la "boucher-ul" francez si am cumparat 2 picioare de porc albe si frumoase :) Francezii sunt si ei mari consumatori de "pieds de porc en gelée" - racitura ca a noastra .... Buna mi-a mai iesit si de loc grasa. ...

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui
  • 2 picioare de porc taiate in 4
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa intreaga
  • 3-4 catei de usturoi
  • dafin, sare, piper
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura combinata de pui si de porc:

Se curata ceapa si morcovii.
Spalam carnea, o punem in oala sub presiune.
Adaugam ceapa si morcovii, frunza de dafin, 2 linguri de sare si piper. Acoperim cu apa si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba lasam 35 de minute. Nu deschidem vasul imediat, lasam sa iasa aburul singur.
Deschidem capacul, scoatem carnea si o lasam sa se raceasca.
Intre timp scoatem ceapa si morcovii.
Pastram morcovii, ii taiem in rondele.
Curatam usturoiul, il pisam si-l adaugam in zeama.
Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.
Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea iar zeama a iesit foarte clara.
Curatam carnea de pe oase si o portionam.
Incepem sa ornam formele.
Pe fundul fiecarei formei am pus rondele de morcov si frunze de patrunjel.
Adaugam un pic de zeama, punem un strat de carne adaugam zeama, iar apoi decoram cu morcov si patrunjel.

Acoperim bine cu zeama.
Pentru formele mai adanci ca forma de chec am pus 2 straturi de carne alternand cu legumele.
Dam la frigider cand sunt complet racite.
E bine de lasat toata noaptea, ale mele erau inchegate dupa 3-4 ore.
Cand servim le scoatem din forme.

Servim  cu paine sau mamaliguta calda , cu o salata sau cu castraveciori.
Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura combinata de pui si de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui si pulpe aromate la cuptor