Racitura (piftie) de porc

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2010 | 7937 vizualizari

 

Cum am primit de la soacra de toate a porcului proaspete , i-am facut sotului putina racitura , ii place mult .

 

INGREDIENTE

  • carne de  pe falca
  • codita
  • urechea
  • o mana de sorici
  • inima
  • o lingurita boabe piper
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 10 catei de usturoi 
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • arde si praz pt decor   
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura (piftie) de porc:

Inima se pune in apa rece sa se traga sangele , restul carnurilor se razuiesc bine sa nu aiba impuritati de la parlitul soricului , se curata de grasimi si se spala bine cu apa calda .


Legumele se curata si se spala , se pun impreuna cu carnea soricul taiat fasii si usturoiul pisat in oala sub presiune ,


Se pune apa putina,sare , nici macar sa nu acopere ingredientele .Se fixeaza capacul la oala .


Se fierbe 1 ora , se deschide supapa la oala sub presiune [ eu o pun si in chiuveta si las sa curga apa rece deasupra ]


Se strecoara zeama , se distribuie carnea in boluri sau recipiente mici, inima se feliaza [cu cat cantitatea mai mica cu atat se vor inchega mai bine ], pe fundul vasuletelor se orneaza cu morcovul ce a fiert , ardei rosu , praz, etc . dupa gust .


Turnati pe deasupra zeama strecurata .


Lasati sa se raceasca la temperatura camerei , apoi dati la rece .


Puteti sa serviti cu ceapa rosie, ardei iute , cine doreste poate asezona cu otet si piper .

 

TIPS-URI

1

daca doriti sa scoateti mai usor racitura din vase incalziti usor in apa calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura (piftie) de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

12.04.2010, 20:47

eu cred ca la fel de bine se pot prepara si cand e mai cald , le punem la frigider , esential este sa ai carnea proaspata , reusita atunci este asigurata ,
bunica , eu ii fac la consort mancarea favorita cand am vre-un interes ascuns
de data asta interesul se numeste cuptor cu microunde sau masina de paine

ana 1

13.04.2010, 13:56

si eu o portie pls

mihaelar63 1

13.04.2010, 14:03

Ana , cele din imagine , nu mai sunt . dar am puse pentru inca o tura in congelator si fac cat ai zice ,, peste ''

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Racituri de porc