Racitura (piftie) de porc

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2010 | 14877 vizualizari

 

Cum am primit de la soacra de toate a porcului proaspete , i-am facut sotului putina racitura , ii place mult .

 

INGREDIENTE

  • carne de  pe falca
  • codita
  • urechea
  • o mana de sorici
  • inima
  • o lingurita boabe piper
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 10 catei de usturoi 
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • arde si praz pt decor   
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura (piftie) de porc:

Inima se pune in apa rece sa se traga sangele , restul carnurilor se razuiesc bine  sa nu aiba impuritati de la parlitul soricului , se curata de grasimi si se spala bine cu apa calda .

Legumele se curata si se spala , se pun impreuna cu carnea  soricul  taiat fasii si usturoiul pisat in oala sub presiune ,

Se pune apa putina,sare , nici macar sa nu acopere ingredientele .Se fixeaza capacul la oala .

Se fierbe  1 ora , se deschide supapa la oala sub presiune [ eu o pun si in chiuveta si las sa curga apa rece deasupra ]

Se strecoara zeama , se distribuie carnea in boluri sau recipiente mici, inima se feliaza  [cu cat cantitatea mai mica cu atat se vor inchega mai bine ], pe fundul  vasuletelor se orneaza cu morcovul ce a fiert , ardei rosu , praz, etc . dupa gust .

Turnati pe deasupra zeama strecurata .

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei , apoi dati la rece .

Puteti sa serviti cu ceapa rosie, ardei iute , cine doreste poate asezona cu otet si piper .

TIPS-URI

1

daca doriti sa scoateti mai usor racitura din vase incalziti usor in apa calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura (piftie) de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

12.04.2010, 20:47

eu cred ca la fel de bine se pot prepara si cand e mai cald , le punem la frigider , esential este sa ai carnea proaspata , reusita atunci este asigurata ,
bunica , eu ii fac la consort mancarea favorita cand am vre-un interes ascuns
de data asta interesul se numeste cuptor cu microunde sau masina de paine

ana 1

13.04.2010, 13:56

si eu o portie pls

mihaelar63 1

13.04.2010, 14:03

Ana , cele din imagine , nu mai sunt . dar am puse pentru inca o tura in congelator si fac cat ai zice ,, peste ''

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan