Rata cu sos dulce-acrisor

de Bucataria_lui_Tavi in Rata, 5 Iun 2010 | 9435 vizualizari

 

In bucataria chinezeasca, prepararea carnii de pasare atinge culmile artei culinare. Din carnea de pui sau de rata se prepara mancaruri cu sosuri dulci-acrisoare sau foarte picante. Astazi am sa va prezint o reteta delicioasa, care in mod sigur va impresiona chiar si pe cei mai pretentiosi gurmanzi.

 

INGREDIENTE

Pentru a prepara rata cu sos dulce acrisor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 piept de rata;
  • 4 linguri ulei de susan;
  • 1 lingura amidon;
  • 4 cepe verzi, tocate;
  • 1 morcov, taiat inele;
  • 1/2 de mango, taiat cuburi;
  • 3 linguri lycee, taiate in doua (6 lycee);
  • 3 linguri pasta de tomate;
  • 1 lingura de miere de salcam;
  • 1 varf de cutit de glutamat;
  • sare si piper dupa gust.
Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 graunte de usturoi, tocate;
  • 1 morcov, tocat;
  • 1 ceapa uscata, tocata;
  • 1 legatura de patrunjel, tocata;
  • 1 lingurita coriandru, boabe;
  • 2 ardei iuti, tocati (o lingura);
  • 1 lingurita de boabe de ienupar;
  • 1 lingurita de piper, boabe;
  • 75 ml otet.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu sos dulce-acrisor:

Preparare rata cu sos dulce acrisor: Puneti in wok 750 ml apa.Tocati ceapa uscata marunt si adaugati-o in wok. Tocati morcovul si adaugati-l in wok. Tocati patrunjelul si adaugati-l in wok, impreuna cu coriandrul, ardeiul iute tocat, ienuparul, piperul boabe, o lingurita de sare si otetul.

Pana incepe sa fiarba apa din wok pregatiti restul ingredientelor. Tocati morcovul, inele, si puneti-l intr-un bol. Tocati si ceapa verde si puneti-o intr-un bol.Tocati si mango, cuburi, si puneti-l alaturi de morcovi si ceapa.
Taiati pieptul de rata, in cuburi de 2-3 cm grosime si puneti-l in wok sa fiarba timp de 20 de minute. Doua linguri de lycee (6 buc.), taiati-le pe jumatate si puneti-le deoparte intr-un bol.
In alt bol puneti 3 linguri de pasta de tomate si intr-o farfurioara o lingura de miere de salcam.

Acum aveti pregatite toate ingredientele necesare. Dupa ce a fiert carnea timp de 20 de minute, strecurati zeama intr-un vas si puneti-o alaturi de celelalte ingrediente. Scoateti carnea din strecuratoare, asezati-o intr-un bol si adaugati o lingura de amidon deasupra. Amestecati bine pana se tapeteaza toate bucatile de carne cu amidon.
Puneti in wok uleiul de susan si lasati-l sa se incinga. Cand s-a incins uleiul adaugati carnea de rata, pe care o rumeniti 3 minute amestecand permanent.
Dupa ce s-a rumenit carnea, adaugati morcovul, jumatate din ceapa verde tocata si rumeniti totul 2 minute amestecand tot timpul. Adaugati cuburile de mango si de lycee, peste care turnati jumatate din sosul in care ati fiert carnea. Adaugati si pasta de tomate, mierea, un varf de cutit de glutamat. Asteptati sa dea in fiert si puteti stinge focul.
In final asezonati cu piper, amestecati bine si se poate servi. Puneti intr-o farfurie si presarati ceapa verde, tocata, pe deasupra. Serviti alaturi de garnitura de orez cu muguri de bambus (preparare orez cu muguri de bambus).


PREPARARE IN IMAGINI

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ela 1

05.06.2010, 18:55

Tavi azi m-am simtit si mai rau,de abea la ora 16 am reusit sa ma dau din pat atat de rau mi-a fost

epurasha2bb 1

06.06.2010, 22:12

pai vezi ma Tavi ce ce nu ai tu oua de rata , daca ai fript-o saraca, de unde sa mai oua? si acum aplauzele si balta din guraam inverzit niste furculite acolo, vreo 5

Sylvia 1

07.06.2010, 15:24

Excelent arata felicitari !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Rata [ ratza] a la Jamie