Rata in sos de vin rosu

de elucubratiiculinare in Rata, 16 Mar 2014 | 4070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copane de rață
  • sare
  • piper negru
  • 4 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță rozmarin
  • 400 ml vin roșu
  • 2 linguri gem/dulceață de afine
  • 4-6 cartofi
  • pătrunjel verde
  • 1 sfeclă roșie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata in sos de vin rosu:

Încingem cuptorul la 190 grade C. Condimentăm copanele de rață cu sare și piper negru măcinat. Spălăm bine cartofii - în cazul în care-i lăsați în coajă cum am făcut eu. Se taie în jumătăți sau sferturi în funcție de mărimea lor.


Punem copanele de rață împreună cu cartofii într-o tavă. Adăugăm cățeii de usturoi și presărăm rozmarinul. Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru aprox. 1 oră. Nu e nevoie de ulei pentru că se va topi toată grăsimea de pe copanele de rață.


Într-o crăticioară amestecăm vinul cu dulceața de afine și punem la foc mic pentru 5 min. Când copanele de rața sunt gata se scot din cuptor, se așează în altă tavă și se toarnă sosul peste ele. Se mai dau la cuptor pentru 15 minute, stropindu-le din când în când cu sos.


Cartofii se păstrează la cald până la servire. Servim cu cartofi pe care putem presăra pătrunjel verde proaspăt tocat și salată de sfeclă roșie varianta I, varianta II sau varianta voastră preferată.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Andreea Caroline 1

16.03.2014, 22:08

O bunatate

tiby 1

17.03.2014, 08:26

super !

simona72 1

17.03.2014, 08:40

Grozava combinatia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rata cu varza