Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna

de Andra_Constantinescu in Conserve, 7 Oct 2016 | 11120 vizualizari

 

Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna este perfecta pentru deserturi
Desi unii se feresc de el, dovleacul placintar este foarte bun, mai ales daca puneti zahar suficient si adaugati o lingurita de pudra de scortisoara. Daca va place, puteti adauga si putin ghimbir. La fel de important este sa fie fiert suficient.
Dovleacul placintar se poate folosi la placinte, tarte, strudele, cornulete, clatite etc.
Sunt necesare doar cateva ingrediente: dovleac, zahar.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna sunt:
  • 2 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
  • 700 g zahar (sau dupa gust);
  • 200-300 ml apa (daca este cazul).
  • 2 borcane de 800 g si unul de 400 g.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna:

Iata cum se prepara Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga 200-300 de ml apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca, dupa care dovleacul calit se pune in borcane. Se pun capacele la borcane si se fierb pe baie de abur inca 30-40 de minute (Intr-o cratita se aseaza un prosop, apoi se pun borcanele si se completeaza cu apa pana aproape de gura borcanelor. Apa trebuie sa fie aproximativ la aceeasi temperatura ca si borcanele.). Se lasa boranele sa se raceasca in cratita cu apa, apoi se pot depozita.

Dovleacul placintar se poate folosi la placinte, tarte, strudele, cornulete, clatite etc. Atunci cand il folositi se poate adauga pudra de scortisoara pentru un plus de aroma, si daca va place, si putin ghimbir.

Vezi si reteta de Mere la borcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bulion de casa