Reteta de prajitura Ole-Gabi

de Constelatialeu in Prajituri, 17 Mai 2023 | 4076 vizualizari

 

Ole si cam atat, e foarte gustoasa, iar pentru cei care ''nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase'' se pot abtine de la comentarii de genul '' vaiiiii a folosit prafuri...pentru mama mare'' pentru cine a vazut BD o sa inteleaga replica cu '' mama mare''...asta asa sa ne mai distram, sa mai zambim, ca am cam uitat..... Este o editie revizuita si dichisita, intre timp m-am dichisit si eu.....:))))))))))))))))))))))))
Pentru Reteta de prajitura Ole-Gabi sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, cacao,lapte, smantana, unt, ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura Ole-Gabi
  • Blat -tava 25/35 cm
  • 12 oua medii
  • 12 linguri zahar
  • 2 pachete Creme Ole de ciocolata neagra cu portocala
  • 1 lingura cacao
  • Crema
  • 500 ml lapte rece cu 3,5% grasime
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36 % grasime
  • 2 plicuri Creme Ole cu vanilie
  • Glazura
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri coniac Alexandrion
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 200 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Ole-Gabi:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Ole-Gabi

Blat : Am folosit o tava cu dimensiune de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt, tava cu pereti detasabili. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am amestecat galbenusurile bine apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat cele 2 plicuri de praf Crem Ole de ciocolata si portocala si cacao cernuta. Am amestecat d ejos in sus cu miscari lente. Am transferat amestecul in tava tapetata, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35 min ( depinde si de cuptorul fiecaruia plus sau minus ca timp de coacere). Am facut testul scobitorii apoi am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul.

Crema : Smantana pentru frisca, rece de la frigider, am mixat-o bine pana am obtinut o frisca ferma. Separat am mixat cele doua plicuri Creme Ole de vanilie cu laptele rece de la frigider, apoi am incorporat frisca batuta.

Glazura : Intr-un castron de inox am pus apa, coniacul si ciocolata, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am continuat sa amestec pana ce a capatat o consistenta mai groasa. Am luat vasul de pe baia de abur, am lasat cca 10 min sa se mai raceasca, apoi am incorporat untul la temperatura camerei.

Asamblare : Am folosit tava in care am copt blatul, am imbracat tava cu folie alimentara, am asezat blatul in tava, am intins crema, apoi am turnat glazura si am facut niste striatii cu ajutorul unei furculite. Am dat prajitura la frigider pentru cateva ore bune sau de preferat pana a doua zi. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa ferbinte. Mai intai am taiat frumos marginile apoi am portionat.

Vezi si reteta de Prajitura Krem a la Krem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Ole-Gabi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Constelatialeu 1

20.05.2023, 08:18

Da de ce sa nu o strige Gabi....am zis sa se bucure toate Gabrielele cand mananca prafuri

trifadalia 1

26.05.2023, 14:09

E delicioasa si daca e cu prafuri. Se face praf si din farfurie

Rocsi 1

01.07.2023, 19:10

Mmm, ce merge cateva bucatele acum!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de branza si zmeura