Risotto cu ciuperci

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2011 | 4500 vizualizari

 

o papita buna si rapida. se paote consuma simplu sau cu garnitura de carne. portia cu carne e pt sotul meu, ca daca nu are carne mancarea cica nu e mancare....mno!

 

INGREDIENTE

  • 2 maini de orez arborio
  • 2 maini de ciuperci feliate
  • 1 ceapa
  • 3 lg de parmezan ras
  • sare, piper, un praf de curry, patrunjel verde
  • supa de carne( sau de legume sau apa pur si simplu....)
  • 3 lg ulei de masline extravergin

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Se taie ceapa si se caleste in uleiul de masline pana devine sticloasa, dar sa nu se prajeasca, doar sa se inmoaie. Se pun ciupercile si se calesc vreo 5-6 minute cu ceapa impreuna, se adauga sare...Vor lasa apa asa ca nu e problema ca nu se ard, totusi invartiti in cratita mereu...Lasati focul mediu spre mic. Adaugati apoi orezul ( eu nu il spal), putin curry si piper si mai caliti 2-3 minute totul impreuna, apoi turnati cate un polonic de supa  si lasati pana se absoarbe complet, apoi iar turnati  un polonic si tot asa, pana fierbe orezul. Aici depinde de gustul fiecaruia...risotto de obicei se face al dente, dar eu l-am lasat sa fiarba f bine, ca nu-mi palce sa-l simt tare intre dinti. Deci se fierbe in medie 15-20 minute. La sfarsit se adauga parmezanul si se omogenizeaza bine. Se stinge focul imediat ce s-a adaugat parmezanul. Inainte de a pune parmezanul adaugati un polonic de supa, sa fie mai moale orezul, fiindca parmezanul va absorbi lichidul si sa nu devina prea tare apoi. Dupa ce ati stins focul adaugati o mana buna de patrunjel verde tocat,

Cine are mofturi, ca sotul meu de ex, poate adauga si o bucata de carnita langa...eu am avut carne de pui fiarta si trasa putin la tigaie cu usturoi. Eu am servit simplu, cu castraveti murati. Foarte bun!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adasev12 1

01.12.2011, 10:40

mona, sigur ca te invit, cu mare drag
danakarin, sotul nu e amator nici de vin, deci...el bea numai...laptic

adasev12 1

01.12.2011, 10:42

rocsi, mirela, cris....multumesc fetelor

mihaelar63 1

02.12.2011, 11:19

Minunat
Trebuie sa-mi insusesc si eu tehnica
La ce spui tu orez arborio ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci