Risotto cu ciuperci

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2011 | 2855 vizualizari

 

o papita buna si rapida. se paote consuma simplu sau cu garnitura de carne. portia cu carne e pt sotul meu, ca daca nu are carne mancarea cica nu e mancare....mno!

 

INGREDIENTE

  • 2 maini de orez arborio
  • 2 maini de ciuperci feliate
  • 1 ceapa
  • 3 lg de parmezan ras
  • sare, piper, un praf de curry, patrunjel verde
  • supa de carne( sau de legume sau apa pur si simplu....)
  • 3 lg ulei de masline extravergin

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Se taie ceapa si se caleste in uleiul de masline pana devine sticloasa, dar sa nu se prajeasca, doar sa se inmoaie. Se pun ciupercile si se calesc vreo 5-6 minute cu ceapa impreuna, se adauga sare...Vor lasa apa asa ca nu e problema ca nu se ard, totusi invartiti in cratita mereu...Lasati focul mediu spre mic. Adaugati apoi orezul ( eu nu il spal), putin curry si piper si mai caliti 2-3 minute totul impreuna, apoi turnati cate un polonic de supa si lasati pana se absoarbe complet, apoi iar turnati un polonic si tot asa, pana fierbe orezul. Aici depinde de gustul fiecaruia...risotto de obicei se face al dente, dar eu l-am lasat sa fiarba f bine, ca nu-mi palce sa-l simt tare intre dinti. Deci se fierbe in medie 15-20 minute. La sfarsit se adauga parmezanul si se omogenizeaza bine. Se stinge focul imediat ce s-a adaugat parmezanul. Inainte de a pune parmezanul adaugati un polonic de supa, sa fie mai moale orezul, fiindca parmezanul va absorbi lichidul si sa nu devina prea tare apoi. Dupa ce ati stins focul adaugati o mana buna de patrunjel verde tocat,


Cine are mofturi, ca sotul meu de ex, poate adauga si o bucata de carnita langa...eu am avut carne de pui fiarta si trasa putin la tigaie cu usturoi. Eu am servit simplu, cu castraveti murati. Foarte bun!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

adasev12 1

01.12.2011, 10:40

mona, sigur ca te invit, cu mare drag
danakarin, sotul nu e amator nici de vin, deci...el bea numai...laptic

adasev12 1

01.12.2011, 10:42

rocsi, mirela, cris....multumesc fetelor

mihaelar63 1

02.12.2011, 11:19

Minunat
Trebuie sa-mi insusesc si eu tehnica
La ce spui tu orez arborio ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco