Risotto de ciuperci

de xana in Mancaruri de legume, 8 Dec 2017 | 3095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270 gr orez Arborio
  • 150 gr ciuperci albe proaspete
  • 150 gr ciuperci brune proaspete
  • 20 gr ciuperci Shitake uscate
  • 80 ml vin alb sec
  • 600 ml supa de pui
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de margarina
  • 3 linguri parmezan ras
  • ½ de lingurita cimbru uscat
  • patrunjel proaspat dupa gust
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de ciuperci:

Ciupercile Shitake se pun la inmuiat in 250 ml apa calduta, timp de 30 de minute, apoi se scurg, fara a arunca apa in care au stat la inmuiat.

Ceapa, usturoiul si 5 ciuperci albe se taie grossier si se pun in blender pentru a forma o pasta.

Punem uleiul de masline intr-o oala, iar cand s-a incins punem pasta de ceapa si o lasam la calit cca 5 minute, amestecand frecvent.

Separat, punem pe foc supa si apa in care au stat la inmuiat ciupercile Shiake pentru a le mentine calde.

Adaugam orezul si amestecam, apoi vinul, cimbrul uscat, sare si piper. Lasam sa se evapore alcoolul din vin si adaugam ciupercile taiate (cele albe in 4 iar cele brune in felii) si doua polonice din cantitatea de supa. Lasam la foc moderat amestecand frecvent sa nu se prinda si adaugand cate putin din supa fierbinte de fiecare data cand vedem ca lichidul a scazut.

De fiecare data cand am facut risotto, a stat pe foc 18 minute, dar depinde de calitatea orezului. Gustam sa vedem daca este fiert (trebuie sa se simta fiecare bob, sa nu fie prea moale) si daca este necesar se mai lasa la fiert 2-3 minute.

Stingem focul si adaugam margarina, parmezanul, patrunjelul tocat si amestecam apoi este gata de servit. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci