Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi

de ionix in Porc, 4 Sep 2010 | 3337 vizualizari

 

ajutata de mama, am facut acum ceva timp aceste "bunaciuni" :D:D

 

INGREDIENTE

  • circa 10-12 ardei grasi
  • 5  dovlecei potriviti (sa nu fie mari)
  • 10 rosioare
  •   Pentru umplutura:
  • 1 si ½ kg spata de porc tocata
  • o cana cu orez – cca 150 g
  • circa 6 cepe, vreo 700 g
  • 3-4 linguri cu ulei
  • o legatura cu marar tocata marunt
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
  • sosul :
  • 200 g suc de rosii sau  150 g bulion  
  • apa cat sa acopere tot
  • 3-4 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi:

Preparare legume pentru umplut:


Scoatem capacelele de la ardeii copti, taiem codita si partea cu seminte . Dovleceii ii taiem in doua, le luam coaja, ii taiem pe orizonatala la capete (formam un suport plat pt dovlecei) iar dinspre mijloc le scoatem miezul cu o lingurita.


Atentie, nu introduceti lingurita pana la capat, pentru ca fundul jumatatilor de dovlecei trebuie sa fie intact.


Rosiile trebuie sa fie mai ferme, le taiem un capacel in partea cu cotorul si apoi le scobim usor cu o lingurita.


Dovleceilor umpluti le vom pune un capa de rosii


Dupa ce ardeii au fost umpluti ii calim in putin ulei incins. Calirea ardeilor da un plus de savoare..


Preparare umplutura:


Orezul se spala bine, se lasa in apa rece circa 10-15 min si apoi se scurge de apa.


Ceapa se taie marunt, se amesteca cu ardeiul dat pe razatoare si se calesc in uleiul bine incins.


Cand ceapa s-a inmuiat, punem orezul cu pasta de tomate peste ceapa (adauga si 2-3 linguri cu apa) si mai lasam la calit inca vreo 5 min.


Amestecul de ceapa cu orez se lasa la racit.


Intre timp amestecam carnea cu restul ingredientelor iar cand ceapa s-a racit o adaugam peste carne. Se amesteca bine iar apoi umplem legumele


Asezarea legumelor in ceaun se face astfel: pe margine punem dovleceii, iar pe mijloc in sus punem ardeii (vezi poza) Peste dovlecei si ardei, punem rosiile umplute. Deasupra turnam sosul si puneam cateva rosii taiate felii


Se lasa la foc mic pana cand se fierb bine. Se servesc simple sau cu smantana si ardei iuti


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Calirea ardeilor da un plus de savoare..

2

Numarul dovleceilor va fi 10 pentru ca-I taiem pe jumatate. Luati dovlecei mai mitiei si nu foarte grasi…

3

Conteaza in ce ordine pui legumele umplute pentru ca risti ca faci ciulama in oala :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

silvi0ara 1

04.09.2010, 22:59

Julie 1

06.09.2010, 13:41

Foarte bune toate!

ionix 1

07.09.2010, 09:33

fetelor, vă mulţumesc frumos...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne