Rulada aperitiv cu crema de branza

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2011 | 8451 vizualizari

 

Reteta e preluata de pe Bucataras.ro, dar daca nu ma insel am mai vazut acum ceva timp si pe blogul Sara&Micky...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 100 ml apa fiarta
  • 80 g amidon
  • 40 g faina
  • 1 lingurita boia
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 60 g unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

Crema:

  • 200 g crema de branza
  • 100 gr branza feta
  • 100 gr branzica de vaci
  • 1 fir marar
  • 2 fire ceapa verde
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu crema de branza:

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire.



Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit.



Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate iar la final spuma, amestecand usor.



Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.



Dam la cuptor la foc potrivit 10-15 minute, apoi testam cu scobitoarea.



Scoatem blatul din cuptor si il rasturnam pe un prosop umed ( peste care am pus deasemenea hartie de copt);rulam blatul in prosop si il lasam asa pana amestecam crema de branza- astfel incat rulada isi va lua forma, si nu se va rupe!



Pentru umplutura amestecam crema de branza (eu am folositAlmette) cu mararul taiat marunt, branza feta, barnzica de vaci si ceapa. Potrivim de sare si piper si omogenizam.



Desfacem blatul din prosop si il lasam sa se raceasca de tot.



Ungem blatul rece cu crema de branza si rulam cat putem de strans.



Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.



A doua zi portionam rulada, in felii mai groase.

 

TIPS-URI

1

O delicioasa gustare de primavara sau, de ce nu, un aperitiv ce merita sa se regaseasca pe masa de Pasti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

LUK 1

12.03.2011, 23:31

super

mirela0911 1

13.03.2011, 20:16

chiar e frumoasa

mamaieelena 1

13.03.2011, 23:50

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida