Rulada cu branza dulce si capsuni

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 3461 vizualizari

 

Reteta acestei rulade am gasit-o mai demult intr-un ziar…sper sa nu gresesc,CLICK,dar nu sunt sigura ca e ceva vreme de atunci si…nici memoria mea nu mai e ce a fost odata…ma rog,ideea e buna insa rulada pot spune ca nu mi s-a parut atat de buna pe cum arata de bine …pentru cine s-a uitat la Masterchef…e acolo o concurenta care a spus despre ea ca spera ca gateste la fel de bine pe cum arata ),eee rulada mea nu e chiar asa,doar arata foarte bine dar la gust mie mi s-a parut un pic uscata ,respectand intocmai reteta.Poate daca as mai face-o odata as schimba cate ceva…cel putin pentru gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina alba,
  • 4 linguri cacao,
  • 1 esenta de rom
  • Ingrediente umplutura:
  • 100 gr unt,
  • 350 gr branza dulce,
  • zahar pudra dupa gust,
  • coaja de la o lamaie,
  • 150 gr capsune.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu branza dulce si capsuni:

Mod de preparare blat: Se bat albusurile spuma tare,adaugam apoi zaharul (eu intotdeauna pun zaharul dupa ce albusurile sunt deja batute bine),se adauga galbenusurile,cacao,esenta si faina.Se amesteca compozitia bine de tot si se pune intr-o tava la copt. Nu o lasam mai mult de 15 min…nici nu e nevoie ca aluatul este relativ subtire. Se scoate aluatul din cuptor si cat e cald se ruleaza intr-un prosop si il lasam la racit. Intre timp…

Pentru compozitie: amestecam untul cu zaharul pudra,adaugam apoi branza,coaja de lamaie,optional si zeama,si amestecam totul bine.la sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete (eu am pastrat cateva si pentru ornat).Intre timp blatul s-a racit,in desfacem din prosop,intindem pe el compozitia,il rulam la loc si decoram dupa gust si imaginatie.

Trebuie ca rulada sa stea la rece cel putin o ora. In cazul meu…a iesit cum se vede mai jos:) Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza dulce si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada marmorata, cu capsune si frisca