Rulada cu dulceata de gutui si glazura de cacao

de Alina26 in Prajituri, 11 Ian 2014 | 3054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 70g faina
  • 20g amidon alimentar
  • 90g zahar
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 300g dulceata de gutui
Glazura:
  • 80g lapte
  • 60g unt
  • 4 lg cacao amara
  • 4 lg zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata de gutui si glazura de cacao:

1.Am incins cuptorul la 170°.Am batut galbenusurile cu zahar,coaja de lamaie si zaharul vanilat,pana a devenit cremos.


2.Am adaugat faina si amidonul,cernut,in ploaie,continuand sa mestec.


3.Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi l-am pus peste galbenusuri,mestecand incet de jos in sus cu o lingura de lemn.


4.Am luat tava de la aragaz,am pus hartie de copt si am intins bine compozitia obtinuta.Am dat la cuptor pentru 10-15 minute.


5.Am scos-o din cuptor am intins repede dulceata,apoi cu ajutorul hartie de copt am invartit rulada si am lasat la rece 20 de minute.


6.Am facut glazura:am pus la fiert toate ingredientele si am lasat sa fiarba continuand sa mestec.Am lasat la racit.


7.Am turnat glazura peste rulada si am dat la rece.


Am taiat-o rondele si am servit-o .


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata de gutui si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Alina26 1

12.01.2014, 13:43

da Dia e foarte buna!!! va multumesc pentru aprecieri!!!!!!

laura_n 1

12.01.2014, 14:23

yum!

Alina26 1

12.01.2014, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada simpla cu gem de prune