Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles

de Sidy in Porc, 5 Feb 2013 | 1607 vizualizari

 

Saltimbocca se face de obicei din carne de vitel, dar aveam un cotlet de porc atat de frumos ca era pacat de el sa nu-l fac astfel.
Se face atit de repede si este atat de buna aceasta mancare, incat cu siguranta o voi repeta de mai multe ori ,iar verzisoare de Bruxelles sunt o garnitura nesperat de buna..
Din pacate verzisoare la noi nu sunt atat de apreciate, pe cat merita.
Dupa cum ii spune si denumirea "saltimbocca "= sare in gura...deci este o mancare mirifica.
Incercati si nu veti regreta....

 

INGREDIENTE

  • pentru friptura
  • 1 kg cotlet de porc fara grasime
  • 8 felii prosciutto
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa de carne
  • 2 linguri faina
  • salvie
  • 70 g capere
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pentru varza de Bruxelles
  • 700 g varza de Bruxelles
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • nucsoara
  • marar verde
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles:

Se taie cotletul felii- aproximativ 8 felii - si se bat ca pentru snitele , intre doua folii de plastic.


Pe fiecare felie de cotlet asezam cate o felie de prosciutto pe care o apasam bine cu mana sa se lipeasca de cotlet.


Pe partea cealalta a cotletului pe care o dam cu sare si piper proaspat macinat , presaram frunze de salvie uscata pe care le presam cu mana sa se lipeasca si ele bine de cotlet.


Trecem apoi cotletele prin faina , pe ambele parti , dar le scuturam de excesul de faina.


Intr-o tigaie non aderenta punem uleiul si 25 g unt la topit .Punem cotletele la prajit cu sunca in jos si le lasam sa se rumeneasca frumos 2-3 minute pe o parte si alte 2-3 minute pe partea cealalta.


Procedam la fel cu toate feliile de cotlet pina se prajesc toate si le tinem la cald.


Adaugam vinul in tigaie si-l lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam supa , acoperim si lasam sa fiarba pina scade putin.


Untul ramas - 25 g- il adaugam in sos si il lasam sa fiarba pina se topeste untul, apoi adaugam toate cotletele si caperele si lasam sa fiarba impreuna vreo 15 minute, pina cand sunt gata.


Preparam intre timp verzisoarele de Bruxelles, pe care le fierbem in apa cu sare vreo 15-20 de minute, dupa ce le-am spalat.


Eu am avut verzisoare proaspete fara frunze uscate, dar se poate prepera si garnitura din verzisoare congelate.


Dupa ce au fiert verzisoarele, le strecuram.Pastram o canita.


Ceapa curatata o tocam marunt apoi o sotam in untul ce l-am pus la topit intr-un vas.Cand ceapa devine ca o pasta , adaugam verzisoarele fierte, ceasca cu apa in care au fiert verzisoarele , laptele, sare, piper si nucsoara.


Lasam 20-25 de minute sa se inabuse , apoi presaram lingurita de amidom peste verzisoare, adaugam cimbrul si mararul verde si lasam sa dea 1-2 clocote. Cine doreste poate adauga si putina smantana pentru gatit.


La servire , pe farfurie, alaturi de saltimbocca punem o paleta cu verzisoare de bruxellles si cu sos.


Veti fi incantati de ce aroma desavarsita are cotletul in combinatie cu verzisoarele.


Pofta mare sa aveti !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

nico15 1

05.02.2013, 20:53

Mai este ceva, am venit si eu, delicioasa.

Criss 1

06.02.2013, 05:31

Foarte fain arata.

alinaelena88 1

07.02.2013, 10:14

Cred ca ma duc sa-mi cumpar ce trebuie si chiar astazi fac si eu. Arata prea delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlet fraged de porc cu cartofi