Sarmale de post

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 20 Mar 2011 | 3156 vizualizari

 

Vine Pastele si noi inca mai avem PREA multa varza acra :)) Motiv pentru care buni a vrut sarmale de post :)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza acra
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 sfert de telina
  • 7 ciuperci albe
  • 1 cana de soia
  • 2 felii de paine
  • 1 pahar lapte de soia
  • 1 pahar orez
  • sare, piper macinat
  • piper boabe, enibahar
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:



Varza se curata de cotoare, se separa foile pentru sarmale de restul foilor. Acestea din urma se taie subtiiiiiire (ca altfel zice mama ca nu e frumoos :P).



Pentru umplutura, soia se fierbe in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj, orezul se spala si se lasa la muiat in apa domoala, o ceapa si ciupercile se taie marunt, iar morcovul si telina se rad.



Intr-o oala unsa cu putin ulei se aseaza un strat de varza, apoi unul de sarmale, se presara din a doua ceapa taiata solzisori (da gust bun), apoi iar varza, iar sarmale...


Deasupra se pun boabele de piper si enibahar si inca putin ulei.



Tinem oala pe foc pana cand varza se fierbe bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

cismaru_nicoleta 1

20.03.2011, 21:16

Anita scumpa da-mi si mie varza acra... ...si sarmalutze daca mai ai

Anamaria7 1

20.03.2011, 23:30

multumesc, tuturor! Nico, dau si varza ca am prea multa si sarmalutza ca e bunaaa

RuxyRux 1

21.03.2011, 19:23

Foaaaaarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor