Sarmalute aperitiv, umplute cu salata boeuf

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2017 | 2806 vizualizari

 

Platoul cu salată de boeuf este deja început, i s-a stricat decorul și "nu mai are față" ca să fie pus pe masă, în fața musafirilor? Am găsit o soluție pentru rezolvarea acestei situații.
De fapt, există mai multe soluții. Puteți face porții individualizate, pe care să le decorați din nou, sau puteți face rulouri de șuncă, umplute cu salată de boeuf.
https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-rulouri-de-sunca-umplute-cu-salata-boeuf-84961.html
Aceste sărmăluțe aperitiv (care sunt tot creație proprie, sau originale, cum scria un bucătăraș simpatic, referindu-se la oamenii mei de zăpadă!) au apărut pentru că m-am gândit nu numai la o altă formă de prezentare a salatei boeuf (în afară de platou, porție individulizată și rulou, așa cum am postat aici), ci și o modalitate de a recupera constructiv o salată care prin servire și-a "pierdut fața festivă".
E puțin de migălit și de îndeplinit niște condiții ale ingredientelor, dar rezultatul este pozitiv și creează un efect surpriză foarte plăcut.
În plus, salata mai taie din gustul onctuos al maionezei din salata boeuf, așa că rezultatul este savuros!
 Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 18 sărmăluțe aperitiv (dar numărul lor depinde de mărimea salatei și de starea și manevrarea frunzelor de salată). Evident, puteți multiplica ingredientele și porțiile, dacă doriți...

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri încărcate de salată de boeuf
  • 1 salată mare
  • 2 roșii mari
  • 1 ardei gras
  • 8-10 măsline
  • felii de roșii
  • alte elemente de decor
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute aperitiv, umplute cu salata boeuf:

Se iau 2-3 linguri încărcate din salata de boeuf, începută și căreia i s-a "stricat fața"/decorul.

https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-boeuf-84903.html

Salata se desface cu grijă ca să nu se rupă foile, se spală sub jet de apă (fară să se rupă), se tamponează cu hârtie absorbantă și se lasă apoi să se mai înmoaie puțin.

Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se înjumătățesc, se golesc de semințe și se șterg, de asemenea, cu un prosop de hârtie, ca să fie uscate.

Ardeiul se spală, se taie în două, se curăță de cotor și semințe/

Când foile de salată s-au uscat și înmuiat puțin, se ia câte una, se taie în jumătate, se îndepărtează nervurile centrale (care sunt tari), după care se pune pe o jumătate de foaie, o linguriță de salată de boeuf și se rulează, ascunzând în părțile laterale capetele, la fel ca la sarmalele umplute cu carne.

Când se termină toată salata boeuf, se așează sărmăluțele aperitiv pe platou, sau pe farfurii. Se pot așeza câte 3-4 sărmăluțe aperitiv într-o jumătate de roșie, sau într-o jumătate de ardei gras, pregătite în prealabil. De asemenea, sărmăluțele se pot aranja frumos pe o foaie de salată.

 

Se ornează platoul, sau farfuria cu felii de roșii, foi mici de salată (care nu pot fi rulate) măsline și alte elemente de decor pe care le aveți la îndemână.

TIPS-URI

1

Foile de salată se vor rula mai ușor, dacă le veți lăsa să se mai înmoaie puțin. Când sunt foarte fragede, se rup ușor...

2

Nu puneți multă salată de boeuf pe foaie, pentru rulat, pentru că sunt aperitive și trebuie să fie mici și drăguțe.

3

Nu rulați prea străns sărmăluțele aperitiv, ca să nu se rupă foile de salată.

4

Jumătățile de roșii în care veți pune sărmăluțele aperitiv trebuie să fie uscate, nu cu zeamă. Așadar, ștergeți-le în prealabil cu hârtie absorbantă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute aperitiv, umplute cu salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

kytz 1

30.12.2017, 10:09

Cine a pus denumirea rețetei s-a bazat pe faptul că i-a brânza gata făcută...din piață...nu o face acasă... pentru că în procesul tehnologic intervine oricum pasteurizarea! Crema de branza cu pește e chiar foarte bună și apreciată (mie chiar îmi place mult și o prefer ouălor umplute de exemplu; mi se pare ușoară, fină, chiar feminină). https://www.bucataras.ro/retete/mousse-de-somon-cu-crema-de-branza-delaco-74406.html
https://www.bucataras.ro/retete/barcute-cu-crema-de-branza-avocado-castraveti-78232.html
https://www.bucataras.ro/retete/crema-de-branza-cu-menta-si-ton-71728.html

kytz 1

30.12.2017, 10:16

La noi in Moldova sunt populare sărmăluțele cu urdă, care sigur se fierb. Cred că este încă un motiv din partea autorului în alegerea titlului! Scuze, nu vreau să te mai rețin cu comentariile mele, eu sunt lung de vorbă...

RODIMUR 1

30.12.2017, 10:24

Kytz, sarmalele cu urdă sunt în foi de viță, sau de varză, nu în salată. Nici nu cred că salata se pretează la fiert în oală. Iar salata boeuf, nici pomeneală...În rest, chiar mă bucur că ești lung la vorbă. Mai aflăm și alte gusturi, ceea ce e foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de bouef