Sarmalute de post

de ianculubita in Mancaruri de post, 17 Mar 2013 | 5072 vizualizari

 

M-am grabit cat am putut,pentru ca cineva asteapta sarmalute de post,cu reteta "mostenita"!!
Va rog dragi bucatarasi,poftiti la masa!!!

 

INGREDIENTE

  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • 1ceapa uscata
  • 1ceapa rosie
  • 1leg.de ceapa verde
  • 1praz mic
  • 1morcov
  • 1telina mica
  • 1patrunjel
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1-2linguri de bulion sau 1lingura de boia
  • verdeata(marar,patrunjel)
  • condimente(sare,piper,cimbru)
  • 1/2lingurita de zahar
  • 2cani orez
  • varza murata sau frunza de vita
  • 1cana suc de rosii
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post:

Intr-o cratita in ulei incins,calim cele 4feluri de ceapa taiate foarte marunt si zahar;dupa ce s-au inmuiat adaugam radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa ce s-au inmuiat si ele,adaugam rosiile(daca nu sunt taiate,le pasam cu furculita),bulionul,1pahar cu apa si lasam sa fiarba 10-15min;adaugam apoi orezul spalat si scurs,condimentele,verdeata tocata marunt,amestecam bine sa se omogenizeze,daca are lichid compozitia,mai lasam cateva minute sa scada,amestecand sa nu se lipeasca;in final mai potrivim de gust apoi lasam vasul sa se raceasca.


In acest timp pregatim oala;punem pe fund o crenguta de cimbru,acoperim cu varza tocata marunt,apoi infasuram sarmalutele,le asezam in oala,turnam sucul de rosii si o cana cu apa,acoperim cu varza tocata si lasam la cuptor la foc mic aproape 1h.


Le servim calde cu mamaliguta,dar cel mai bine se servesc reci.

 

TIPS-URI

1

umplutura pentru sarmalute de post nu trebuie sa fie moale,asa nu veti putea modela sarmalutele

2

daca totusi se intampla,sau mai lasati pe foc,sau mai adaugati orez

3

cele mai bune sarmalute de post sunt sarmalutele in frunza de varza murata

4

sarmalutele de post sunt mai bune reci

5

daca va mai ramane umplutura si nu mai aveti loc in oala,intr-un alt vas,modelati sarmalute si cu frunza de vita(mie mereu mi se intampla)

6

este foarte important sa folosim orez cu bobul rotund pentru ca are mai mult amidon

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mamaieelena 1

18.03.2013, 16:26

foarte bune

tanyapatap 1

20.03.2013, 11:21

gaby_gabytza 1

24.03.2013, 18:06

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale manastiresti