Savarine cu cremă de lămâie

de diaconta in Dulciuri, 20 Iul 2013 | 4252 vizualizari

 

Am tot văzut în ultima vreme reţete de savarine postate,deci e normal să mi se facă poftă că doar om sunt şi eu.
M-am oprit la reţeta Gabrielei(Gabrielacuisine),mi s-a părut foarte simplă de pregătit,am făcut însă jumatate de porţie ca să nu-mi ruinez de tot dieta.
Bine, că eu nu am avut forme de savarine şi m-am folosit de cele de brioşe,aşa că mi-au ieşit nişte mini savarine doar.Nu’s ele prea arătoase,dar sunt foarte gustoase.
Pentru umplutură m-am gândit să fac o cremă de lamâie şi mă bucur că am făcut asta,mi-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

Pentru savarine(cam 12 bucati):

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • Sare
  • Vanilie

Pentru umplutura:

  • 500 ml frisca naturala 32% grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • Un plic crema la rece cu gust de lamâie dela Dr.Oetker

Pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • Zeama de la jumatate de lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu cremă de lămâie:

Pentru început am separat galbenusurile de albusurile oualor.


Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.


Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand cate o lingura de zahar si vanilia.


Am pus cele 4 galbenusuri si am amestecat cu o paleta,dupa care cele 4 linguri de pesmet.


La final am adaugat faina amestecând usor.


In tava de briose am pus câteva forme de briose si hârtiute pentru briose.


Am pus în fiecare forma compozitie si am pus tava în cuptorul preâncalzit.


S-au copt în 15 minute,dar e util sa faceti testul scobitorii.


Le-am lasat sa se raceasca si între timp am facut siropul.


Am fiert apa cu zaharul si zeama de lamâie pâna s-a îngrosat putin.


Dupa ce savarinele s-au racit ,le-am taiat capace si le-am însiropat bine.


Frisca am amestecat-o cu zaharul pudra si praful de crema si am mixat-o pâna a devenit o crema cu care sa pot orna.


Am pus crema pe fiecare savarina si am pus deasupra capacelul.



Le-am lasat putin la frigider sa se mai întareasca crema.



Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:45

foarte bune !

Rita Ilies 1

27.03.2015, 22:48

Die, când mă inviți la o savarină?

diaconta 1

27.03.2015, 23:19

Rita,da' de-om reusi sa facem si treaba asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere