Scoici cu sos aromat

de Sylvia in Fructe de mare, 14 Iun 2010 | 12325 vizualizari

 

O mancare excelenta si usoara pentru cei care prefera aroma marii si a fructelor de mare.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 200 grame de scoici decorticate,
  • 50 ml vin alb,  
  • o lingura ulei masline,
  • o mana de patrunjel verde,
  • o rosie,
  • o lingura de telina rasa,
  • un catel de usturoi ,
  • o ceapa mica echalote, 
  • sare,
  • piper.

Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu sos aromat:

 Preparare: intr-o tigaie mai mare punem uleiul de masline la incins si adaugam apoi ceapa tocata fin si telina. Dupa 2 minute adaugam scoicile si 50 ml de vin alb si lasam sa fiarba incet pret de 3-5 minute. Apoi adaugam rosia taiata cubulete mici fara seminte si usturoiul zdrobit .

 Amestecam incet cu o spatula de lemn si mai lasam 2 minute la foc mic.  Presaram apoi verdeata maruntita si stingem focul. Se pot servi cu orice garnitura de la paste, orez sau cartofi nature, eu le-am servit simple si au fost delicioase, o reteta pe cat  de simpla pe atat de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Scoici cu paste umplute