Sos bolognese

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 29 Noi 2012 | 685 vizualizari

 

Nu cred ca are nevoie de introducere, atat de cunoscuta este, dar cum o prepar mai des ptr ca e placuta, m-am gandit sa o postez.
Eu o prepar in acelasi mod cu reteta de kritharaki.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 50 gr sos concentrat rosii
  • 50 gr pasta de rosii
  • 1 ceapa tocata
  • 100 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • oregon dupa gust
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita praf de scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bolognese:

Calim putin ceapa, apoi adaugam carnea si mai lasam sa se caleasca putin amestecand mereu ptr a nu ramane bucati de carne prin fierbere. Apoi adaugam toate ingredientele si putina apa cat sa acopere carnea si o lasam la foc mic. E indicat sa acoperiti oala cu un capac. Lasati sa fiarba si mai adaugati apa daca e nevoie, timp de 1 ora jumate ( stiu, veti zice ca e mult, dar carnea va fi mai moale si mai gustoasa daca se fierbe mai mult la foc mic).

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu paste dar foarte bine merge si cu piureu de cartofi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bolognese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

Doralinda

Doralinda 1

29.11.2012, 22:02

da, e foarte delicios! sa-mi vezi sotul cum intinde paine in sosul care ramane in cratita!

Doralinda

Doralinda 1

29.11.2012, 22:02

joly

Rocsi

Rocsi 1

29.11.2012, 23:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!