Spirala cu mac

de Lau in Dulciuri, 31 Aug 2011 | 2908 vizualizari

 

by ancuta,cu mici modificari,a fost foarte buna. Este prima data cand mananc cu mac. Abia am reusit sa fac poza, nu au mai avut rabdare sa se raceasca

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 praf de sare
  • 25 g drojdie prospata
  • 1 ou
  • UMPLUTURA
  • 100g mac
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 albus
  • 3 piscoturi
  • 1 lingura cacao
  • UNS
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu mac:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat o lingura de zahar, lasam 5  minute. Cernem faina intr-un vas, facem gaura la mijloc adaugam drojdia, restul de zahar, sare, untul topit si putin racit. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut treptat. Framantam un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul

UMPLUTURA:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam macul si omogenizam, apoi lasam la racit. Mixam albusul cu un praf de sare, amestecam spuma cu macul si piscoturile pisate, cacao si omogenizam.

Aluatul il impartim in 3, intindem fiecare bucata de aluat o foaie dreptunghiulara, repartizam umplutura de mac, rulam foile formand 3 suluri

Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina. Din primul sul formam o spirala pe care o punem in mijlocul tavii, apoi continuam cu celelalte 2 suluri. Batem galbenusul cu laptele si ungem

Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra, la foc mediu. Lasam sa se raceasca in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mac si crema de branza pentru Dana