Steak de vita cu Ficat, Pancetta si Piure cu Varza de Bruxelles

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 29 Sep 2015 | 851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cartofi:
  • 400 grame cartofi
  • 250 grame varza de Bruxelles
  • putin lapte
  • Pentru Steak:
  • 150 grame steak
  • 100 grame ficat de vitel
  • 1/2 lingura mustar englezesc
  • ulei de masline
  • 2 fasii Pancetta
  • 3 crengute cimbru proaspat
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa rosie
  • 1 crenguta rozmarin proaspat
  • 1/2 lingura faina
  • 1/2 lingura gem de afine
  • 1/2 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingura bere (Ale)
  • 1/2 cub concentrat de pui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steak de vita cu Ficat, Pancetta si Piure cu Varza de Bruxelles:

Se feliaza cartofii si varza de Bruxelles si se fierb in apa sarata, acoperite i cu un capac.


Se ung steak-ul si ficatul cu mustar si se presara sare si piper.


Se aseaza steak-ul intr-o tigaie fierbinte, cu putin ulei de masline si se prajeste la foc mare cateva minute, intorcand-o des.


Se toaca ceapa Julienne si se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei, impreuna cu frunzele de rozmarin, amestecand frecvent.


Se scurg cartofii si varza, se adauga laptele, sare, piper si se paseaza pana se obtine consistenta dorita.


Peste ceapa, se adauga faina si se amesteca. Se adauga apoi gemul, sosul worcestershire, berea si cubul de concentrat, 150 ml apa fierbinte, sare si pieper si se lasa sa fiarba la foc mic.


Se scoate steak-ul din tigaie. In aceeasi tigaie se adauga Pancetta. Cand incepe sa se gateasca se intoarce si se adauga si ficatul in tigaie, impreuna cu cimbrul. Se intoarce ficatul dupa 1 minut.


Se serveste piureul cu ficatul si steak-ul taiate fasii, cimbrul crocant, sucurile de la steak si sos.

 

TIPS-URI

1

Acestea sunt cantitatile pentru 2 persone, conform lui Jamie, insa portiile sunt foarte mari. In opinia mea, ar putea hrani chiar si 4 persone.

Daca ti-a placut reteta noastra "Steak de vita cu Ficat, Pancetta si Piure cu Varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Panacris 1

29.09.2015, 21:28

Anett 1

30.09.2015, 13:54

wooooow!

mihaelar63 1

01.10.2015, 02:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde