Stir-fry cu legume chinezești

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 27 Feb 2013 | 5026 vizualizari

 

Un preparat rapid, simplu, delicios

 

INGREDIENTE

  • 1 bak choy (varză chinezească) desfăcută în bucăți
  • 150 grame mazăre păstăi (snow peas sau sugar snap peas)
  • 1 morcov mediu, fără coajă, tăiat julienne
  • 4 frunze de varză savoy, fără pețiol, frunzele tăiate fâșii
  • 1/2 ardei roșu tăiat julienne
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 3 căței de usturoi, tăiati fin
  • 1 fir de ceapă verde pentru ornat
  • ulei de măsline
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stir-fry cu legume chinezești:

Într-o lingură de ulei de măsline se sotează bak choy la foc mediu pentru 5-6 minute. Se scoate pe o farfurie. 

Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline în wok, se adaugă ardeiul, morcovul și usturoiul. Se gătesc 1-2 minute până când usturoiul prinde culoare. Se adaugă mazărea și varza savoy, se mai gătesc 1 minut, până când mazărea devine crocantă și are o culoare verde intens. 

Se adaugă bak choy înapoi în wok, se stropește cu suc de lămâie, se adaugă sare și piper după gust și, dacă mai este cazul, încă puțin ulei de măsline. Se amestecă bine și se lasă pe foc încă 1 minut, până când bak choy s-a reîncălzit. 

Se ornează cu ceapă verde.

Se servește imediat.

TIPS-URI

1

Legumele și cantitățile pot varia în funcție de preferințe

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bunica 1

27.02.2013, 13:38

Sanatos!

adry88 1

27.02.2013, 14:49

Cris2711 1

27.02.2013, 17:23

arata....ce sa mai zicca si toate retetele tale

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste de orez cu legume chinezesti