Stir-fry cu legume chinezești

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 27 Feb 2013 | 2262 vizualizari

 

Un preparat rapid, simplu, delicios

 

INGREDIENTE

  • 1 bak choy (varză chinezească) desfăcută în bucăți
  • 150 grame mazăre păstăi (snow peas sau sugar snap peas)
  • 1 morcov mediu, fără coajă, tăiat julienne
  • 4 frunze de varză savoy, fără pețiol, frunzele tăiate fâșii
  • 1/2 ardei roșu tăiat julienne
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 3 căței de usturoi, tăiati fin
  • 1 fir de ceapă verde pentru ornat
  • ulei de măsline
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stir-fry cu legume chinezești:

Într-o lingură de ulei de măsline se sotează bak choy la foc mediu pentru 5-6 minute. Se scoate pe o farfurie. 

Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline în wok, se adaugă ardeiul, morcovul și usturoiul. Se gătesc 1-2 minute până când usturoiul prinde culoare. Se adaugă mazărea și varza savoy, se mai gătesc 1 minut, până când mazărea devine crocantă și are o culoare verde intens. 

Se adaugă bak choy înapoi în wok, se stropește cu suc de lămâie, se adaugă sare și piper după gust și, dacă mai este cazul, încă puțin ulei de măsline. Se amestecă bine și se lasă pe foc încă 1 minut, până când bak choy s-a reîncălzit. 

Se ornează cu ceapă verde.

Se servește imediat.

 

TIPS-URI

1

Legumele și cantitățile pot varia în funcție de preferințe

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Stir-fry cu legume chinezești-0
Stir-fry cu legume chinezești-1
Stir-fry cu legume chinezești-2
Stir-fry cu legume chinezești-3
Stir-fry cu legume chinezești-4
Stir-fry cu legume chinezești-5

COMENTARII (10)

Bunica

Bunica 1

27.02.2013, 13:38

Sanatos!

adry88

adry88 1

27.02.2013, 14:49

Cris2711

Cris2711 1

27.02.2013, 17:23

arata....ce sa mai zicca si toate retetele tale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!