Sufleu de dovlecel

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2013 | 1508 vizualizari

 

De cum am vazut la bucataras Ina aceasta reteta am zis ca o sa o pregatesc si eu pentru ai mei si cum zilele acestea aveam toate ingredientele necesare m-am pus pe treaba. Un adevarat succes a avut ca s-a mancat imediat si cica a fost cam putin :D...Merita incercata reteta daca va place dolvecelul!

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei ( 700 gr au avut)
  • 50 gr parmezan
  • 50 gr cascaval
  • 4 oua
  • 20 gr unt
  • piper alb
  • oregano uscat
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 250 ml lapte
  • 40 gr faina
  • 30 gr unt
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel:

Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Ii punem intr-o tigaie antiaderenta si ii lasam la foc potrivit pana scade toata zeama invartind din cand in cand in ei. Il luam de pe foc si ii rasturnam intr-o sita.

Sosul bechamel:

Untul il punem intr-un vas la topit, adaugam faina, amestecam cu un tel si lasam sa se rumeneasca dar foarte putin. Punem laptele, sare, piper, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase si devine ca o budinca. Tragem de pe foc cand este gata, incorporam putin busuioc uscat si lasam sa se raceasca.

Ungem un vas yena cu cele 20 gr de unt, introducem vasul in cuptor si il aprindem. Separam albusul de galbenus, iar albusurile le batem spuma.
Mixam galbenusurile, adaugam sosul bechamel, cascavalul si parmezanul ras, oregano, apoi dovleceii scursi bine. Le amestecam pe toate, iar la final incorporam cu ajutorul unei palete albusurile spuma. Scoatem vasul din cuptor si peste untul topit turnam compozitia de sufleu.

 Il coacem in cuptorul incins 30-35 de minute, la o temperatura potrivita pana prinde o crusta rumena deasupra iar cand este gata, inchidem focul cuptorului si il lasam sa se raceasca acolo dar cu usa intredeschisa.

Pofta buna!!!

Multumesc pentru reteta draga Ina...

 

TIPS-URI

1

In primele 20 de minute, in timpul coacerii, nu deschideti deloc cuptorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

20.08.2013, 13:31

Vladimir

mamaieelena 1

23.08.2013, 07:43

nu am incercat cu dovlecel dar o sa fac

Rocsi 1

23.08.2013, 10:45

Daca iti place dovlecelul poti incerca cu incredere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!