Sufleu de dovlecel

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2013 | 1634 vizualizari

 

De cum am vazut la bucataras Ina aceasta reteta am zis ca o sa o pregatesc si eu pentru ai mei si cum zilele acestea aveam toate ingredientele necesare m-am pus pe treaba. Un adevarat succes a avut ca s-a mancat imediat si cica a fost cam putin :D...Merita incercata reteta daca va place dolvecelul!

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei ( 700 gr au avut)
  • 50 gr parmezan
  • 50 gr cascaval
  • 4 oua
  • 20 gr unt
  • piper alb
  • oregano uscat
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 250 ml lapte
  • 40 gr faina
  • 30 gr unt
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel:

Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Ii punem intr-o tigaie antiaderenta si ii lasam la foc potrivit pana scade toata zeama invartind din cand in cand in ei. Il luam de pe foc si ii rasturnam intr-o sita.


Sosul bechamel:


Untul il punem intr-un vas la topit, adaugam faina, amestecam cu un tel si lasam sa se rumeneasca dar foarte putin. Punem laptele, sare, piper, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase si devine ca o budinca. Tragem de pe foc cand este gata, incorporam putin busuioc uscat si lasam sa se raceasca.


Ungem un vas yena cu cele 20 gr de unt, introducem vasul in cuptor si il aprindem. Separam albusul de galbenus, iar albusurile le batem spuma.

Mixam galbenusurile, adaugam sosul bechamel, cascavalul si parmezanul ras, oregano, apoi dovleceii scursi bine. Le amestecam pe toate, iar la final incorporam cu ajutorul unei palete albusurile spuma. Scoatem vasul din cuptor si peste untul topit turnam compozitia de sufleu.


Il coacem in cuptorul incins 30-35 de minute, la o temperatura potrivita pana prinde o crusta rumena deasupra iar cand este gata, inchidem focul cuptorului si il lasam sa se raceasca acolo dar cu usa intredeschisa.


Pofta buna!!!


Multumesc pentru reteta draga Ina...

 

TIPS-URI

1

In primele 20 de minute, in timpul coacerii, nu deschideti deloc cuptorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

20.08.2013, 13:31

Vladimir

mamaieelena 1

23.08.2013, 07:43

nu am incercat cu dovlecel dar o sa fac

Rocsi 1

23.08.2013, 10:45

Daca iti place dovlecelul poti incerca cu incredere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei si leurda