Sufleu dublu cu crema elvetiana

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2012 | 5428 vizualizari

 

O reteta din cartea regala de bucate a Principesei Margareta care merita toata atentia...mie mi-a placut tare mult asa ca va invit sa o probati!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 100 gr spanac
  • 50 gr branza Gruyere rasa
  • 3 oua ( galbenusurile separate de albusuri)
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 50-100 gr parmezan ras
  • 250-300 gr smantana
  • sare, piper, nucsoara dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu dublu cu crema elvetiana:

Intr-un vas punem laptele si fierbem in el spanacul( nu mult).


Intr-o cratita topim untul si adaugam faina amestecand rapid apoi compozitia de spanac cu lapte.


Tinem vasul la foc mic maxm 5 minute pana compozitia devine cremoasa.


Tragem cratita de pe foc, adaugam branza Gruyere rasa, sarea piperul si nucsoara dupa gust( de regula un mic praf).


Amestecam bine si adaugam galbenusurile iar la final albusurile spuma.


Se incalzeste dinainte cuptorul la 175 grade.


Se ung cu unt bolurile in care se vor coace sufleurile.


Se aseaza aluatul in boluri, apoi se pun intr-o tava cu apa pana la jumatate.


Le coacem pentru 30 de minute apoi le scoatem prin rasturnare dpa ce trecem cu un cutit pe marginea lor.


Se unge o tava se presara jumatate din parmezan si apoi se aseaza sufleurile.


Vasul se acopera cu folie si se da la rece peste noapte.


Inainte de a servi se pune smantana si parmezanul ramas deasupra si se mai coc 30 de minute la 175 de grade.



Si acum varianta meaaaa....



Eu, nici poveste sa am rabdare de pus la rece peste noapte si copt din nou...pofta...foamea...curiozitatea...nerabdarea...


Am uns un vas de Jena, am turnat compozitia de la pasul 1 si am pus deasupra toata smantana si tot parmezanul apoi am copt pentru aproape o ora la 175 de grade...rezultatul? O nebunie...buuun de te lingi pe degete...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu dublu cu crema elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

simona119 1

03.04.2012, 10:01

nu mai pot de pofta m-ai omorat

babi5 1

30.08.2013, 22:17

RuxyRux 1

13.01.2014, 18:30

E o nebunie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi dulci