Supa crema de dovleac

de Julie in Supe, 31 Oct 2010 | 4918 vizualizari

 

O supa foarte sanatoasa, cremoasa , consistenta si putin afumata .

 

INGREDIENTE

  • 400 g dovleac,
  • 1 ceapa
  • 4-5 felii de bacon afumat,
  • 200 g smantana,
  • sare, piper,
  • cimbru,
  • rozmarin,
  • ulei


Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici.  Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare, piper, rozmarin ,cimbru si un strop de ulei de masline. Se da tava la cuptor pana cand dovleacul se inmoaie si se concentreaza toate aromele.
Dovleacul poate fi si fiert ,dar mult mai gustoasa iese supa daca acesta este copt.
Baconul se taie feliute si se prajeste in putin ulei, apoi se scoate deoparte. In grasimea lasata se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana ce se inmoaie. Se adauga dovleacul copt , se acopera cu apa si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se paseaza cu blenderul pana se obtine o consistenta cremoasa ,catifelata. Pentru a obtine o supa si mai fina , amestecul poate fi strecurat.
Se aseaza din nou pe foc si se reancalzeste usor. Se adauga 150 g smantana , pentru a subtia putin supa si se amesteca bine.  Se asezoneaza cu sare, piper, nucsoara.

Supa va deveni cu adevarat speciala cand asezata in bol se va  turna deasupra
restul de smantana si baconul prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

lia maria 1

01.11.2010, 12:33

o supa buna mai potservi

ionela2682 1

01.11.2010, 13:45

vanilla 1

02.11.2010, 12:47

minunat arata!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte cu sfecla rosie