Supa crema de linte (verde sau maro)

de Ruxx in Supe, 27 Mar 2016 | 12655 vizualizari

 

Am mâncat prima dată acest gen de supă la un restaurant arăbesc și m-am îndrăgostit de ea așa că m-am străduit să fac și eu și sunt ca mândră că mi-a ieșit bună din prima (nu la fel de bună ca aceea totuși) :)). Nu am cerut rețeta la acel restaurant și sincer nu imi pare rău, îmi place să fac interpretarea proprie, chiar dacă rețeta de bază nu este originală. Sper să împărtășim aceeași părere despre această supă atâât de bună.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr linte
  • 1 ceapă
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 ardei kapia
  • 1 țelină (rădacină și frunze)
  • 1 pătrunjel (rădăcină și frunze)
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1-2 cartofi (sunt opționali, eu îi folosesc pentru consistență)
  • bulion sau suc de roșii (opțional)
  • 1 lămâie
  • ulei de măsline
  • sare, piper, turmeric, curry, chilli, 3-4 fire de șofran (opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte (verde sau maro):

1. Călim ceapa intr-o lingură de ulei de măsline cu puțină sare și puțin piper, apoi adăugăm legumele (spălate și curățate) tăiate grosier dar cât mai egal să fiarbă în același timp. Le călim timp de 5 minute amestecând din când în când.

2. Adăugăm lintea și condimentele (după gust). Șofranul ar trebui adăugat împreună cu 2-3 linguri de apă fierbinte în care a fost lăsat să infuzeze.

3.  Peste toate acestea turnăm un litru de apa (de preferat fierbinte) și lăsam totul la fiert aproximativ o oră.  Când legule sunt fierte adăugăm și sucul de roșii sau bulionul. Supica iese foarte bună și fără, însă acesta îi dă un plus de savoare.

4. După ce supa a fiert și cu sucul de roșii adăugam 1-2 bucățele de coajă de lamâie, oprim focul și lăsam supa acoperită cu un capac. Tot acum ar fi bine să vedem daca supa mai are nevoie de sare sau de alte condimente; lintea absoarbe foarte multă apă și foarte mult din aromele adaugate.

5. Scoatem coaja delămâie și pasăm supa cu blenderul pâna devine cremoasă.

6. Servim cu frunze de pătrunjel proaspăt tocate fin și o feliuță de lămâie.

TIPS-URI

1

Putem adăuga și crutoane, însă "la mama ei" supa se savurează alături de o lipie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte (verde sau maro)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (4)

Ruxx 1

28.03.2016, 14:22

Mulțumesc

RuxyRux 1

03.10.2016, 20:56

O bunatate! La multi ani!

abstract01 1

03.10.2018, 00:24

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de ciuperci