Supa-crema de telina

de luminita20_2006 in Supe/Ciorbe, 21 Apr 2010 | 1377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 1 telina mare
  • -1 telina partea superiara(sau eventual 2 teline radacina) 
  • - 1 ceapa mare
  • -3 cartofi
  • -150 ml lapte
  • -smantana
  • -sare
  • -50 gr unt
  • -delicat
  • -1 legatura patrunjel
  • -2 l supa de pui sau orice fel de zeama de carne
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de telina:

Se curata telina si ceapa,se spala si se pun la fiert in supa de pui(supa de pui a fost preparata prin fierberea bucatilor de osae cu mai putina carne).


Se lasa sa fiarba 30-40 min, dupa care se adauga cartofii. Cnad legumele au fiert se strecoara supa in alt vas.


Legumele se trec prin sita si se paseaza bine, se subtiaza cu lapte si cu zeama in care au fiert, se sareaza si se adauga untul, si se liasa sa fiarbala fiarba la foc potrivit pana cand se ingroasa supa. Cand e gata se serveste cu smantana si patrunjel si optional cascaval ras cat mai mic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de telina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

epurasha2bb 1

21.04.2010, 16:42

si mie imi place foarte mult telina dar uite asa nu m-am gandit s-o prepar!

Sylvia 1

21.04.2010, 17:27

Super prezentarea

luminita20_2006 1

21.04.2010, 19:58

ms....am facut si eu prima daca si va pot spune ca sunt incantata de rezultat si sotului ai place..reteta am gasit-o in revista bucataria de azi de acum 2 ani si tot ziceam sa o incerc ia venit si ei timpul ieri....rezulattul excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu galusti