Supa crema din praz si cartofi copti

de Brindusa in Supe, 17 Oct 2011 | 2326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 fire mari de praz, spalate
  • 5 cartofi medii, curatati de coaja
  • 6 linguri cu ulei de porumb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din praz si cartofi copti:

Incalzeste cuptorul la 200 C (tare)


Taie partea alba a prazului in bucati de 5 cm. Frunzele verzi, tari, care nu pot fi mancate, separa-le si spala-le bine.


Taie cartofii in bucati nu foarte mari.


Pune cartofii si partea alba a prazului intr-o tava, pe hartie de copt Pune deasupra uleiul, sare si piper


Coace in cuptor 30 - 45 minute


In timpul asta fierbe frunzele verzi de praz, in 4 l de apa


Cand totul e gata strecoara zeama de praz si pune in oala continutul tavii din aragaz, cu tot cu uleiul.


Fierbe 20 de minute.


Paseaza cu un blender, pana cand supa devine fina.


Potriveste de sare si piper.


Serveste cu crutoane de paine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din praz si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

madi_marin 1

18.10.2011, 19:22

cred ca e delicioasa...... imi plac mult supele crema.....

MIUTA 1

19.10.2011, 12:30

Minunat imi place,cred ca e suuuuuper bun

Lau 1

20.10.2011, 21:14

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste