Supa crema din praz si cartofi copti

de Brindusa in Supe, 17 Oct 2011 | 2247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 fire mari de praz, spalate
  • 5 cartofi medii, curatati de coaja
  • 6 linguri cu ulei de porumb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din praz si cartofi copti:

Incalzeste cuptorul la 200 C (tare)


Taie partea alba a prazului in bucati de 5 cm. Frunzele verzi, tari, care nu pot fi mancate, separa-le si spala-le bine.


Taie cartofii in bucati nu foarte mari.


Pune cartofii si partea alba a prazului intr-o tava, pe hartie de copt Pune deasupra uleiul, sare si piper


Coace in cuptor 30 - 45 minute


In timpul asta fierbe frunzele verzi de praz, in 4 l de apa


Cand totul e gata strecoara zeama de praz si pune in oala continutul tavii din aragaz, cu tot cu uleiul.


Fierbe 20 de minute.


Paseaza cu un blender, pana cand supa devine fina.


Potriveste de sare si piper.


Serveste cu crutoane de paine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din praz si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

madi_marin 1

18.10.2011, 19:22

cred ca e delicioasa...... imi plac mult supele crema.....

MIUTA 1

19.10.2011, 12:30

Minunat imi place,cred ca e suuuuuper bun

Lau 1

20.10.2011, 21:14

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde cu afumatura