Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
Este o supa simpla, pe care bunica ne-o pregatea mereu in vacanta de iarna...Dar eu uitasem de ea!
Pana zilele trecute , cand fetita mea m-a intrebat:" Mami, tu stii sa faci supa de chimion?"...Buna intrebare.
Hai sa vedem: stiu?
Apa se pune la fiert. Cand a fiert se pun legumele si zarzavaturile spalate si curatate- ceapa intreaga, iar restul taiate in patru- cu putina sare.
Cand sunt fierte se strecoara si se adauga chimionul , lasand la fiert la foc mic inca 10 minute.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste faina, amestecand, pana se rumeneste usor.
Se stinge faina cu 1 cana de apa rece , amestecand continuu, ca sa nu se formeze cocoloase.
In supa adaugi rantasul si mai lasi la fiert 10 minute.
Servesti supa cu paine prajita.
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult