Supa de fasole

de alinutzika in Supe, 12 Iun 2012 | 1256 vizualizari

 

O supica simpla, fara carne, dar foarte gustoasa. Poate fi servita asa simpla, sau dreasa cu smantana. Eu am ales prima varianta, in schimb ai mei au dres-o putin. Cu ceapa verde de sezon sau ceapa rosie e " numa' buna"..:))
Verdeturile ii dau gustul grozav, deci nu le omiteti.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 radacina de telina
  • 1 ardei sau 1 lingura pasta de ardei
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 2-3 frunze leustean
  • 2-3 frunze marar
  • 2-3 frunze patrunjel
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole:

Fasolea, inmuiata in apa de cu seara,  se pune la fiert la foc mic, iar cand e pe jumatate fiarta, se schimba apa, dar tot fierbinte sa fie. Acum se adauga ceapa si ardeiul tocat si morcovul si telina rase. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand fasolea e fiarta, se adauga pasta de rosii si se mai lasa 5 minute. Oprim focul si adaugam verdeturile tocate marunt.

Servim cu sau fara smantana, cu ceapa verde si paine de casa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Supa de fasole-0
Supa de fasole-1
Supa de fasole-2
Supa de fasole-3

COMENTARII (21)

Rux

Rux 1

13.06.2012, 19:44

Place tare Aliiii! Eu cred ca totusi e ciorbita nu supa daca are si leustean

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

13.06.2012, 21:48

Preferata mea

alinutzika

alinutzika 1

13.06.2012, 22:35

Ruxy...spune-i cum vrei. In zona mea se foloseste mai rar cuvantul ciorba. Aproape tot ce e lichid se numeste supa sau "zama'..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!