Supa de mazare cu taitei

de deliciousflavours in Supe, 25 Sep 2012 | 3161 vizualizari

 

Va spun de la inceput ca in congelator un sertar este rezervat pentru mazare, de aici puteti sa trageti singuri concluzia: ne place fff mult mazarea sub orice forma :) Sincer, cred ca nu este saptamana fara o supica buna de mazare. Daca va indoiti ca este atat de buna precum o laud eu, stiti ce aveti de facut: try it quickly! :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr mazare proaspata
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • marar
  • sare, piper, zahar
  • taitei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de mazare cu taitei:

Tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa cateva minute adaugam mazarea si morcovii taiati marunti (eu am folosit o portie de mazare congelata-pe care eu o pun in congelator gata oparita cu ceapa, morcovi, putin patrunjel, sare si un strop de zahar). Lasam pe foc mediu circa 5-10 minute amestecand din cand in cand dupa care adaugam apa, condimentam cu sare, piper si o lingurita de zahar. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic pana cand mazarea si morcovii sunt fierti.


Taiteii eu obisnuiesc sa-i fierb separat in apa cu putina sare, ii scurgem si adaugam la supa, mai lasam sa dea in clocot de cateva ori, stingem focul si presaram marar tocat.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Sim0na 1

26.09.2012, 21:52

N-am mancat niciodata... dar arata foarte bine

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:42

foarte buna

deliciousflavours 1

05.11.2012, 09:18

va multumesc tuturor ptr comentarii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat