Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 22 Sep 2018 | 3296 vizualizari

 

Daca aveti rosii frumoase si gustoase de gradina, ca si mine, incercati aceasta supa andaluza.
Profitati caci este buna si racoritoare.
Salmorejo este un preparat culinar spaniol originar din Cordoba, un oraș din Andaluzia, sudul Spaniei. Este ca o crema groasa sau ca un piureu si conține roșii, pâine, usturoi oțet și ulei de masline.
Supa se servește rece cu oua fierte tari maruntite si cu fasii de jambon spaniol uscat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/supa-rece-de-rosii-salmorejo-andaluzia.html

 

INGREDIENTE

  • 5 rosii coapte si frumoase - 900 g
  • 120 g de paine uscata
  • 4 linguri ulei de masline + un pic pentru decorul final
  • 2-3 linguri de otet (ideal otet de Xérès)
  • 2 catei de usturoi
  • sare groasa, piper proaspat macinat
  • boia de ardei
  • Garnitura :
  • 2 oua fierte tari
  • 2-3 felii de jambon uscat de Serrano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia):

Inmuiati painea uscata intr-un castron cu apa.

Indepartati coaja si pastrati numai miezul de paine bine scurs.

Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită).

Se taie in bucati.

Intr-un mixer/blender puneti miezul de paine, usturoiul taiat bucatele, rosiile si uleiul de masline. Mixati.

Adaugati otetul, sare si mixati din nou.

Daca vi se pare prea groasa, adaugati un pic de apa- am pus 4 linguri.

Verificati de sare, puneti piper proaspat macinat si un pic de boia de ardei.

Dati la rece cel putin 1 ora.

Inainte de a servi, decorati cu ouale fierte taiate marunt si cu fasii de jambon uscat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii "anti-raceala"