Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji

de _Alina_ in Prajituri, 20 Noi 2012 | 5907 vizualizari

 

In sfarsit am ajuns la reteta cu nr. 100. Da, da! O sa ziceti ca a inceput postul, dar rulada asta e prea buna ca sa nu o incercati.

 

INGREDIENTE

  • Pasta decorativa
  • 1 albus
  • 20 g cacao neagra
  • 20 g faina
  • 30 g zahar
  • 30 g unt
  • Blat
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca vegetala lichida
  • 2 lg fructe goji deshidratate
  • 1/2 rodie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji :

Pasta decorativa


1. Pentru a face pasta decorativa amestecam toate ingredientele si le mixam bine.


2. Punem in tava modelul si hartia de copt.


3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu (folositi unul bun, eu am avut unul caruia ii tot sarea capacul si a iesit cam intrerupt :( ) si spritam dupa model.


4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.


Blat:


1. Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 100 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.


4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa a acestuia.


5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.


6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compoztitie.


7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.


8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).


9. Scoatem din cuptor, dezlipim cu grija blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot.


Crema


1. Batem frisca lichida pana cand capata consistenta.


2. Adaugam branza mascarpone si mixam pana la omogenizare. 3. Adaugam fructele goji, semintele de rodie si amestecam cu ajutorul unei linguri.


Asamblare:


Dupa ce s-a racit umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru 3 h.

 

TIPS-URI

1

folositi un sprit bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (43)

Alinutza80 1

06.12.2012, 22:06

Alina26 1

04.04.2013, 17:08

si ce bine arataaa......!!!!!!!!!!

_Alina_ 1

04.04.2013, 18:42

Multumesc Alina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!