Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

de Andra_Constantinescu in Paste, 28 Oct 2015 | 2997 vizualizari

 

Sper ca nu v-ati saturat de paste pentru ca v-am mai adus si eu. Sunt foarte bune, mai ales pentru cina.

 

INGREDIENTE

  • 50 g paste tagliatelle + 500 ml apa pentru fierberea acestora + putina sare;
  • o lingura ulei de masline;
  • 80 g ciuperci taiate, conservate;
  • 250 ml apa;
  • sare;
  • un carnat afumat;
  • doua rosii + 4 linguri suc dintr-o conserva cu rosii intregi, decojite in suc de rosii;
  • un varf de cutit de boia de ardei dulce;
  • putin busuioc si oregano, uscate;
  • 3 catei de usturoi;
  • un fir de patrunjel.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi:

Se pun apa si sarea la fiert intr-o oala si cand clocotesc se adauga pastele, lasandu-le sa fiarba conform timpului de pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac.

Intr-o craticioara se pun ciupercile, uleiul, apa si putina sare. Carnatul se taie bucatele si se pune in craticioara dupa ce a scazut aproape toata apa.

Rosiile si sucul se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii, apoi acesta se pune in craticioara dupa ce carnatii s-au calit putin. Se adauga boiaua de ardei si ierburile aromatice uscate, se amesteca si se tine craticioara la foc pana cand scade sosul.

Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste peste compozitia din craticioara, dupa ce s-a racorit putin.

Pastele se clatesc cu apa calda si se scurg intr-o sita. Se aseaza pe o farfurie, se adauga compozitia din craticioara si pe deasupra se presara patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu ciuperci