Tarta cu gem de gutui - de post

de Adriana G in Prajituri, 20 Noi 2012 | 7287 vizualizari

 

Este o tarta minunata si aromata care nu cere mare efort si timp dar iese delicioasa si la mine a fost foarte apreciata. Cand prajitura se raceste este putin crocanta, dar a doua zi cand blatul se inmoaie devine foarte frageda.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 250 gr gem gutui/prune,caise
  • 100 gr nuca macinata
  • un praf sare
  • esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de gutui - de post:

- pregatim aluatul din faina, margarina batuta spuma cu zaharul, esenta vanilie un praf sare si 1/2 cana apa rece

- framanatam aluatul si il impartim in 2 bucati

- din prima bucata intindem o foaie pe care o asezam in tava unsa cu ulei si tapeteta cu faina, peste care punem gemul si nuca macinata presarata pe toata suprafata gemului

- din a doua jumatate de aluat intindem o foaie pe care o taiem fasii de 1 cm pe care le aranjam in forma de grilaj peste tarta

- dam tava la cuptor 1o minute la foc iute dupa care micsoram focul la mediu si o lasam pana se rumeneste - aproximativ 35 minute

- cand s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar numai la servire.

 

TIPS-URI

1

in loc de grilaj se poate da coca prin razatoare si presarata pe deasupra cu nuca rupta in bucati; este foarte aspectuasa si gustoasa si asa deoarece nuca se prajeste putin si are un gust minunat - eu am incercat si asa-

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de gutui - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu gem de gutui - de post-0
Tarta cu gem de gutui - de post-1
Tarta cu gem de gutui - de post-2

COMENTARII (33)

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

22.10.2013, 14:05

suuupppeeerrr

babi5

babi5 1

22.10.2013, 16:12

Adriana G

Adriana G 1

23.10.2013, 15:05

Va multumesc pt aprecieri...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!