Tarta cu nectarine

de gaby_duceag in Prajituri, 12 Aug 2010 | 2530 vizualizari

 

O tarta facuta la repezeala. Voiam ceva bun cu fructe. M-am invartit prin bucatarie sa vad ce am :))): cu mere am mai facut, cu banane n-am vrut asa c-am ales nectarinele.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • o ceasca de zahar+8 linguri
  • o ceasca faina
  • 2 linguri pesmet
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 500 ml lapte
  • 4 nectarine mari
  • un plic zahar vanilat
  • un plic budinca de caramel
  • 100 ml frisca
  • (ceasca= aprox.150gr )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nectarine:

Blatul.


Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea. Adaugam zaharul (o ceasca) .Mixam pana face tepi.


Adaugam apoi galbenusurile amestecand usor apoi incorporam faina, praful de copt, sarea si pesmetul. La urma amestecam si uleiul.


Turnam totul intr-o tava pentru tarte unsa cu ulei si tapetata cu pesmet si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30 min .


Intr-un vas topim la foc mic untul peste care punem zahar (5 linguri) iar peste 2-3 minute nectarinele taiate cubulete si zaharul vanilat.


Fierbem totul timp de 10 minute la foc mic. Lasam sa se racoreasca timp in care preparam budinca dupa indicatiile de pe plic:


Punem la fiert laptele iar cand ajunge la punctul de fierbere adaugam praful de budinca amestecat in prealabil cu trei linguri zahar si 4 linguri de lapte rece.


Amestecam incontinuu, la foc mic, timp de un minut.


Peste blat turnam nectarinele cu tot cu sirop (e buuun), apoi budinca si o bagam din nou la cuptor, pe treapta de sus, pentru aproximativ 15 minute.(va prinde o pojghita).


O lasam sa se raceasca, o scoatem usor din forma si-o ornam cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Miha 1

28.08.2010, 17:54

Super! Sa-mi faci si mie, cand 'oi veni la tine.

ela 1

30.08.2010, 21:27

mai,dar cine imi sterge mie comentariile de la retetele tale????? ca eu stiu ca am spus ceva si aici???? am inceput sa o iau razna???

gaby_duceag 1

31.08.2010, 11:29

nu stiu iubita, eu oricum nu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
RULADA CU CREMA DE ZMEURA