Tarta cu spanac

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2014 | 47196 vizualizari

 

ador spanacul, incerc sa-l folosesc in cat mai multe preparate. Azi am facut tarta si ciorba de spanac ;)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr. faina alba
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • cca 200 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei

Umplutura:

  • cca 500 gr. spanac proaspat
  • 3 linguri ulei + sare si piper dupa gust + usturoi granulat pentru calit spanacul
  • 3 linguri de gris

In plus:

  • 1/2 iaurt natural
  • 2 oua
  • cascaval ras (cca 150 gr.)
  • marar verde tocat
  • 2 linguri de gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac:

Pentru inceput spalam spanacul in mai multe ape, il taiem, il condimentam si il calim in ulei cca 10 min la foc potrivit. O sa lase destula apa, daca il caliti mai mult in ideea ca vreti sa scada apa lasata, va deveni uleios. Eu am preferat sa adaug gris dupa cele 10 minute, asa am reusit sa obtin o umplutura cremoasa.

Aluatul: drojdia se lichefiaza amestecand-o cu sare si zahar. Adaugam apa calduta, faina si picuram din cand in cand cate putin ulei pana obtinem un aluat elastic.

Impartim aluatul in doua. O parte se intinde pe masa infainata, asezam apoi foaia in forma de tarte, o gaurim cu furculita din loc in loc si presaram peste aluat putin gris (pentru a absorbi in timpul coacerii umezeala in exces din umplutura).

Peste gris intindem in strat uniform crema de spanac, acoperim tarta cu alta foaie formata din aluatul ramas. Intepam si cea de-a doua foaie din loc in loc cu furculita, apoi batem ouale cu iaurtul, adaugam marar verde tocat si intindem amestecul obtinut cu dosul unei linguri peste tarta. Deasupra presaram cascaval ras din belsug.

Dam tava la cuptor pentru 30-40 min. la temperatura de 180 pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton cu branza si ceapa verde